Evo kakvo nas vrijeme čeka naredna 3 dana – Najnoviji meteo-bilteni

0
1167
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-august-image12823937

U Ponedjeljak(03,avgust):
Ujutro pretežno  vedro , a na jugu i jugoistoku malo do umjereno oblačno. Tokom dana sunčano i veoma toplo. Popodne umjeren razvoj oblaka u Hercegovini i Podrinju usloviće ponegdje pljuskove  sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura vazduha od  13°C do 19°C, na jugu do 25°C. Najviša dnevna od  32°C do 37°C, na planinama oko 28°C.

Dežurni sinoptičar: Draško Rudan

 

U nedjelju (02.avgust:
Tokom noćioblačnije i toplije uz prolaznu kišu ili pljuskove  koji će najprije zahvatiti krajnji sjeverozapad a do jutra  premještaće sa ka Semberijiod  donoseći mjestimično kišu ili pljusak, u ostalim krajevima suvo sa malo oblaka. Tokom dana uz promjenljivu oblačnost biće vrlo toplo i sparno.  Kasniji popodne i do  večeri  razvoj oblaka donosi nestabilnost na sjrveru i istoku, mjestimično pljuskove sa grmljavinom, ponegdje moguća nepogoda sa gradom.

Jutarnja temperatura vazduha od  13°C do 19°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna od  27°C do 34°C, na jugu 37°C.

Dežurni sinoptičar: Draško Rudan

U Subotu(01.avgust):

Ujutro vedro uz malu ili umjerenu oblačnost na istoku. Tokom dana sunčano i ponovo vrlo toplo. Popodne slab i umjeren razvoj oblaka ponegdje samo u planinama može donijeti poneki pljusak.
Jutarnja temperatura vazduha od 9°C do 17°C, na jugu do 23°C. Najviša dnevna od 27°C do 34°C , na jugu do 36°C.

Dežurni sinoptičar: Draško Rudan

 

PROGNOZA VREMENA ZASRPSKU  ZA DANAS 31.07.2015
Sinoptička situacija: U jugozapadnoj visinskoj struji premještanje plitke doline, uz priliv još malo hladnijeg vazduha, a u prizemlju talasanje frontalne zone.

Ujutro i tokom prijepodneva svježe, promjenljivo do pretežno oblačno uz kišu mjestimično, uglavnom na zapadu i sjeveru, a do sredine dana kišna zona se premješta prema istoku i sjeveroistoku preko centralnih predjela. Ponegdje će biti i intenzivnijih padavina i grmljavine, koja je vjerovatnija u planinskim jugozapadnim predjelima. Tada će još na istoku i jugu biti uglavnom suvo uz sunčane intervale. Poslepodne na krajnjem zapadu, sjeverozapadu i sjeveru djelomično razvedravanje uz sunčane intervale, a na istoku, jugoistoku i jugu mjestimično  sa pljuskovima i grmljavinskim procesima. Do večeri i tokom noći u svim krajevima razvedravanje. Vjetar slab, sjeverni i sjeveroistoči u  Dinaridima umjeren i pojačan.  Najviša dnevna od  21°C do 27°C,na jugu i jugoistoku toplije do 32°C.

– See more at: http://vijesti.in.rs/vijesti/evo-kakvo-nas-vrijeme-%C4%8Deka-naredna-3-dana-najnoviji-meteo-bilteni#sthash.t5tY1aE4.dpuf

PODIJELI