Evo nekih navika koje ubijaju želju za seksom

0
484
Osnovne životne navike znatno utiču na seksualnu želju za partnerom.

Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra vrlo važnu ulogu.

Kada nestane strast, vremenom i ljubav izblijedi, a vjerujemo da niko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru. Ako ste primijetile da u vašoj vezi ima sve manje strasti, moguće je da ste za to krive same, odnosno neke vaše loše navike i zdravstveni problemi.

Ovo je 7 mogućih načina na koje ubijate strast u vezi:

Loša ishrana

Ako ste na dijeti zbog dolaska ljeta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može da smanji seksualni nagon. To je i sasvim logično jer manjim unosom kalorija, tijelo će imati manje energije.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete vjerovatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Kontracepcijske pilule

Brojna istraživanja o kontracepcijskim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.

Prejedanje

Ako ste uveče sklone prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti protok krvi u polne organe pa ovo definitivno vrijedi i za muškarce.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako bi trebalo da u organizam unosite više gvožđa, a tako ćete povratiti i želju za seksom.

PODIJELI