Evo zašto žene izgledaju mnogo bolje kada ih muškarac prevari

0
854
Pravi je kliše da nakon raskida muškarac ode na odmor sa ortacima, a da žena skrati kosu i menja imidž

Ta fizička transformacija nakon raskida je jako primetna, ali prava bura nastaje onog trenutka kada se žena menja jer je bila prevarena.

Ukoliko ste i vi bile prevarene, onda vam sigurno nije strano kačenje seksi selfija na Fejsbuku, Instagramu i drugim mrežama kao neki vid osvete bivšem partneru. Ako vas oni “slučajno” vide tako srećnu, onda je vaša msiija uspela.

Doktorka Zoi Čiliara kaže da kada je žena prevarena, ona taj čin shvata kao takmičenje. Time što menja svoj izgled, žena želi da povrati svoje šanse u takmičenju. One često krive svoj izgled za raskid sa partnerom jer partneri uglavnom varaju sa mlađim i lepšim curama.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Popravljanje izgleda nakon raskida kod žena znači prihvatanje krivice za raskid, rekla je doktorka.

Kada nas partner prevari, osećamo se loše i reagujemo tako što menjamo svoj izgled jer verujemo da nas partner ne bi prevario da smo zgodniji. To je skroz pogrešno jer se tako krivica prebacuje na prevarenu osobu umesto na preljubnika. Ova promena nakon preljube nije loša. Ona može da pomogne ženama da postanu svesne sebe i nastave dalje u potrazi za identitetom.

To je manifestacija želje za napredovanjem i unapređenjem sebe i delova identiteta za koje žene misle da su ih izgubile u vezi. Često sa promenom spoljašnjeg izgleda utičemo i na promenu unutar sebe, objasnila je doktorka Zoi.

 

(Telegraf.rs/metro.co.uk)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here