FANOVI RAZOČARANI: Roditelji koji su djeci dali ime po Deneris ljuti na autore ”Igre prestola”

0
120

Ukoliko pratite seriju “Igra prestola”, a još niste gledali posljednju epizodu, nemojte dalje čitati ovu vijest, prije nego što vam pokvarimo sva “iznenađenja”.

Ludilo Deneris Targerijan u ovonedeljnoj epizodi, razljutilo je mnoge obožavaoce popularne TV serije, a naročito one koji su prethodnih godina svojoj djeci davali ime po “Majci zmajeva”.

Na kablovskom kanalu HBO u toku je emitovanje posljednje, osme sezone “Igre prestola”, jedne od najpopularnijih serija svih vremena. Kritičari nisu blagonakloni prema raspletu čuvene epsko-fantastične sage, pa je tako epizoda koja je emitovana u ponedjeljak najlošije ocijenjena na sajtu Rotten Tomatoes od početka prikazivanja 2011. godine.

No, nisu samo kritičari razočarani. Obožavaocima se baš i ne dopada odluka scenarista da voljena kraljica Deneris Targerijan krene stopama svog oca – “Ludog kralja” Erisa – i u napadu osvjetničkog bijesa, uz pomoć svog zmaja, spali desetine hiljada nevinih ljudi u Kraljevoj Luci.

Naročito su razočarani roditelji koji su prethodnih osam godina svojoj djeci davali ime po Deneris, prenosi britanski list “Independent”. Naime, prema zvaničnoj statistici, više od 4.500 djece u SAD nosi ime po likovima iz “Igre prestola”, od kojih 560 Kalisi (kraljica Dotraki naroda, titula koju Deneris nosi od prve sezone), a 163 Deneris.

Estrada, majka šestogodišnje Kalisi, rekla je američkim medijima da je šokirana posljednjom epizodim, prenosi “Independent”.

“Bilo je nekako razočaravajuće što je njena želja za moći prevladala. To nije bilo kul”, rekla je Estrada kojoj se i dalje dopada “kul i moćno” ime koje je dala svom djetetu, iako je posljednja epizoda potpuno promijenila ono što predstavlja.

Ketrin Akosta, majka jednogodišnje djevojčice koja se takođe zove Kalisi, kaže da, uprkos svemu, i dalje podržava Deneris u seriji.

“Dala im je mnoge opcije. Kaže vam: ‘Hoćete li se zakleti na vjernost ili ne?’ Tako da ne znam zašto su svi toliko iznenađeni. Radila je to i ranije. Ako je izdate, ako se ne pokorite, vidite šta se dešava”, pravda Akosta svoj omiljeni lik.

Pored kritičara i obožavalaca, nezadovoljstvo raspletom “Igre prestola” izneo i glumac Konlet Hil koji je u seriji igrao lorda Varisa. Kaže da ne samo da je nezadovoljan kako je njegov lik skončao, već da i o posljednjih nekoliko sezona nema baš dobro mišljenje.
(N1)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here