FANTASTIČNI PRNJAVORČANI

0
417

Domaći takmičari u nikad jačoj konkurenciji osvojili su 14 medalja u okviru 24. Međunarodne trke u Prnjavoru.

U glavnim trkama u odsustvu zbog bolesti naše najbolje takmičarke Jelene Gajić odlično se predstavila naša najbolja juniorka Magdalena Katana koja je u trci juniorki osvojila srebrnu medalju i titulu vicešampionke.

U trkama pionirki na 800m takođe odlične su bile naše mlade takmičarke Jovana Radulović sa osvojenom titulom vicešampionke, dok je Jana Živković osvojila bronzanu medalju.

U trci pionira takođe na 800m vicešampion je postao Filip Radulović, dok je treće mjesto i bronzanu medalju osvojio mladi David Mirković.

Zlatne medalje osvojili su Sofija Šušak na 300m, David Mirković na 400m i Filip Radulović na 500m.

Srebrne medalje su osvojili: Jovana Radulović na 800m,  Filip Radulović na 800m, Mihajlo Tomaš na 500m i Magdalena Katana na 800 i 5000m.

Treća mjesta i bronzane medalje osvojili su: Lidija Kovačević na 300m, Vasilija Šušak na 100m, Jana Živković i Jovana Ivanković na 800m, Luka Kalaba na 400m i David Mirković na 800m.

U glavnim seniorskim trkama na 5000m prvo mjesto kod seniorki osvojila je Lilla Bohm iz Mađarske, srebro je pripalo Teodori Simović iz Srbije, a bronzu je osvojila Phillice Kipkeiro iz Kenije.
Kod seniora na 5000m pobjedu je ubjedljivo odnio Albert Tonui iz Kenije, drugo mjesto i srebrna medalja je pripala Hilari Kiptum Maiyo Kimaiyo iz Kenije a bronza je pripala Gaboru Karsaiu iz Mađarske.

Posebna zahvalnost kompaniji “Komerc Mali” koja je i ove godine bila generalni sponzor i obezbijedili kompletan nagradni fond.
Takođe zahvaljujemo se generalnim pokroviteljima “Opština Prnjavor” i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, takođe zahvalnost svim ostalim sponzorima koje smo istakeli na svečanoj pozornici, reklamnim majicama i bilbordu zahvalnosti.

Veliko svima koji su doprinijeli na ovako dobroj organizaciji. Vidimo se do godine kada slavimo četvrt vijeka trke.

PODIJELI