Film o žrtvama Majkla Džeksona kritičari nazvali hororom

0
561
Dokumentarac “Odlazak iz Nedođije” prikazan je premijerno na festivalu “Sundance” u Park Sitiju.

Četverosatni dokumentarac opisuje do u detalje zlostavljanje koje su od kralja popa Majkla Džeksona pretrpjeli Vejd Robson i Džejms Sejfčak dok su bili djeca.

“Ovo nije dokumentarac, već film strave i užasa. Dvojica dječaka koja su postala Džeksonovi “posebni drugari” preživjela su, u najmanju ruku, pakao”, samo je jedna od kritika filma.

Ispovijesti dvojice zlostavljanih dječaka, koji su sada već odrasli ljudi, bile su toliko potresne i detaljne da su organizatori festivala u hodnik ispred kinosale postavili psihologe i savjetnike za žrtve zlostavljanja, za slučaj da nekome od publike treba pomoć.

Između ostalog, oni navode da je Majkl Džekson seks “plaćao” nakitom i drugim poklonima i da je s jednim od njih upriličio i navodno vjenčanje na svom ranču, po kojem je film i nazvan.

Robson, koji je u međuvremenu postao poznati koreograf, do detalja je opisao kako ga je Džekson tjerao da se skine nag i postavi na sve četiri, a zatim masturbirao pored njega.

I Robson i Sejfčak zlostavljanje su trpjeli od sedme do 14. godine. Poslije toga su postali “prestari” za Džeksona.

Porodica Džekson nije pokušala ni na koji način spriječiti snimanje ili emitiranje filma, samo su “mlako” na društvenim mrežama pozvali svoje pratioce da bojkotiraju kompanije koje su sponzori festivala.

Džekson je za života izričito poricao da je ikada zlostavljao djecu.

PODIJELI