FK ”BORAC” ŠIBOVSKA: U NEDJELJU MEMORIJAL ”DRAGIŠA ĐUKIĆ GIŠO”

0
702

FK “Borac” Šibovska organizuje 01.avgusta 2021. Memorijal “Dragiša Đukić Gišo” na stadionu Borca u Šibovskoj  i biće svojevrsno sjećanje na Gišu, koji je nastupao između ostalih klubova i za Borac.

Malo je stanovnika prnjavorske opštine koji nisu čuli za Dragišu Đukića Gišu, velemajstora fudbalske igre i jednog od najvećih fudbalskih imena koje je Prnjavor imao.

Prve fudbalske korake je napravio u mlađim kategorijama tadašnjeg jugoslovenskog prvoligaša banjalučkog Borca, igrajući za prvi tim svoje starosne kategorije. Razvoj blistave karijere su prekinula ratna zbivanja i splet nesrećnih okolnosti, ali ostaje neizbrisivi trag koji je Gišo ostavio u prnjavorskom Ljubiću kao i na terenima malog fudbala. Uvijek je bio spreman i da pomogne fudbalskoj ekipi Borca iz Šibovske, kako na velikim, tako i na malim terenima, a nije nikad zaboravio ni rodnu Ilovu i ponosno isticao svoj rodni kraj.

Podstaknut svime dobrim što je Gišo učinio za Borac, a uz maksimalnu podršku porodice Đukić, FK “Ljubić”, kao i njegovih bivših saigrača među kojima je i sadašnji načelnik Prnjavora Darko Tomaš, ove godine po drugi put će se u Šibovskoj održati ovaj Memorijal.

Podršku održavanju drugog Memorijala imamo i od naših ljudi koji rade u inostranstvu, a rodom su sa naših prostora, od Gišinih prijatelja, komšija i poznanika.

Pozivamo sve koji žele da budu dio sjećanja na čovjeka, roditelja, fudbalera Gišu da nam se jave slobodno u inbox ili na brojeve telefona, koji ce biti objavljeni na ovim stranicama. Sa zadovoljstvom ćemo vas upoznati i prihvatiti kao prijatelja Memorijala.

/FK ”Borac” Šibovska/

PODIJELI