Foča: Stambeno zbrinjavanje za socijalno urgoženo stanovništvo (VIDEO)

0
564

Za raspuštanje kolektivnog centra u kojem su smješteni raseljeni sa područja opštine Foča i za stambeno zbrinjavanje socijalno urgoženog stanovništva, u ovoj godini biće uloženo dva miliona i stotinu hiljada maraka.

To podrazumijeva izgradnju dvije stambene zgrade od 32 stana u prigradskom naselju Barakavac.

Stan bi trebalo da dobije i porodica teško oboljelog demobilisanog borca Bože Dodera koji kao podstanar živi u naselju Trnovače. Stan će dobiti i četvoročlana porodica Maksimović u kojoj je jedno od djece oboljelo od cerebralne paralize. Poslije dvadeset i jedne godine podstanarstva, sretni su da će konačno dobiti krov nad glavom.

“Inače svakako smo se snalazili, plaćali kiriju. Od ove godine opština nam je izašla u susret da nam plaća stanarinu za stan u kojem smo sada dok se ne napravi nova zgrada”, kaže Ranka Maksimović.

U komšiluku gradiće se još jedna stambena zgrada od 20 stanova, za smještaj raseljenih koji su koristili alternativni smještaj u kolektivnom centru na Miljevini.

“Projekat je gotov. Opština je obezbijedila lokaciju i svu ostalu infrastrukturu. Raspisivanje tendera za izbor izvođača očekujemo do kraja mjeseca tako da bi radovi mogli biti početi krajem ljeta. Očekujemo da bi zgrada mogla biti završena do kraja godine”, istakao je načelnik Foče, Radisav Mašić.

Ovaj projekat, opština Foča provodi uz podršku Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, u kojem će za izgradnju zgrade za stambeno zbrinjavanje raseljenih biti izdvojeno milion i po maraka, a za socijalno ugrožene 600 hiljada maraka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here