“Folklor ne poznaje granice”- smotra veterana folklora u subotu, 8. juna u Prnjavoru

0
681

SPKD “Prosvjeta” Prnjavor, povodom 20.godina od osnivanja folklornog ansambla, organizuje prvu smotru veterana folklora pod nazivom “Folklor ne poznaje granice”. Manifestacija će biti održana u subotu, 08.juna, a učestvovaće 12 folklornih grupa iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske.

Dolazak gostiju je planiran od 15:30 u Centru srednjih škola “Ivo Andrić” Prnjavor, gdje će nakon koktela dobrodošlice biti upriličen defile u nošnjama od 17:45 i to sledećim ulicama: Rade Vranješević od srednje škole, zatim Hilandarskom, Novaka Pivaševića i Vojvode Stepe do Trga Srpskih boraca. Nakon zajedničkog kola na trgu, planiran je nastavak defilea ulicom Svetog Save i Beogradskom do Centra za kulturu, gdje će biti održan koncert.

Član veterana SPKD “Prosvejta” Prnjavor, Radomir Jovanić, gostujući tim povodom u studiju Radio Prnjavora, pozvao je stanovništvo da svojim prisustvom uveliča ovaj kulturni događaj i zahvalio se načelniku opštine i svim privrednim subjektima koji su podržali manifestaciju, izrazivši nadu da će i vremenske prilike dozvoliti da se ljepota folklora i kulturne baštine koja prati folkor prikaže na pravi način.

U Prnjavoru u subotu neće nedostajati šarenila boja narodnih nošnji, pjesme, igre i dobrog raspoloženja, a organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre zabave da im se pridruže na ulicama našeg grada.

U razgovoru koji priprema i vodi novinar Marijan Popadić sa članom veterana SPKD “Prosvjeta” Radomirom Jovanićem, saznaćemo više detalja o ovom događaju.

Priču o folkloru emitujemo u srijedu, 05. juna u programu Radio Prnjavora, sa početkom od 13:00 časova. /prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here