FORMIRAN KARANTIN U BORIKU, DVA NOVOOBOLJELA LICA SMJEŠTENA U STUDENTSKI CENTAR

0
465

Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 19. sjednicu, na kojoj je konstatovano da su dva novooboljela lica sa područja opštine Prnjavor dobrog zdravstvenog stanja i da su smještena u banjalučki studentski centar.

„Novooboljela lica su bila u kućnoj izolaciji od 16. marta“, rečeno je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Opštinski štab za vanredne situacije formirao je karantin u dva objekta, koja se nalaze u Sportsko rekreativnom centru „Borik“, za smještaj lica koja ne poštuju mjere kućne izolacije. Objekti su izvan centra grada i raspolažu osnovnim uslovima za boravak.

Još jednom je upućen apel građanima da poštuju mjere kućne izolacije, kako bi se maksimalno smanjila mogućnosti širenja zaraze virusom korona. Iz Štaba napominju da nadležni opštinski organi provode redovne kontrole i sva lica koja ne poštuju propisne mjere biće propisno kažnjena.

Prema izvještaju Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, na području opštine Prnjavor, danas do 9:00 časova pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 1022 lica, dok je prema odobrenju epidemiologa 57 lica izašlo iz nadzora.

Do ovog trenutka, registrovana su četiri slučaja bolesti COVID – 19.

/Opština Prnjavor/

PODIJELI