Foto galerija -Izbor sportiste godine Prnjavor- JOVANA I SAVA NJEGOVAN NAJBOLJI SPORTISTI U 2017. GODINI

0
1528

 Članovi Tekvondo kluba “Prnjavor” Sava NJegovan i Jovana NJegovan proglašeni su večeras za najbolje sportiste opštine Prnjavor u 2017. godini.Sava NJegovan, osim što je tokom prošle godine branio boje matičnog kluba, učestvovao je na brojnim takmičenjima kao reprezentativac BiH. Jedan od njegovih nastupa bio je i na Evropskom prvenstvu u Liverpulu, gdje je zauzeo peto mjesto.

“U Liverpulu sam uspio da dođem do četvrtfinala gdje sam izgubio od takmičara iz Estonije. Od važnijih rezultata izdvojio bih i prvenstvo BiH na kojem sam osvojio treće mjesto u formama i prvo mjesto u borbama. Tu je i prvenstvo Republike Srpske gdje sam, osvojivši tri zlatne medalje, proglašen za najboljeg seniora Republike Srpske”, rekao je NJegovan.

On je istakao da mu je drago da je 14 godina njegovog bavljenja sportom večeras krunisano titulom najuspješnijeg.

Jovana NJegovan je, prema rezultatima iz prošle godine, najuspješnija seniorka u prnjavorskom Tekvondo klubu sa osvojenih 12 medalja, od čega sedam zlatnih.

Osvojila je pehar za najuspješniju seniorku na Prvenstvu Republike Srpske, a član je i reprezentacije BiH.

“Nagrada mi predstavlja vid motivacije za još bolji i kvalitetniji rad u ovoj godini”, kaže Jovana.

U kategoriji seniora priznanja dobili su i atletičari Jelena Gajić i Milan Vidović, fudbaler Danko Segić, odbojkašica Danica Kusturić, džudisti Katarina Živković i Dejan Milijaš, rukometaš Saša Aulić, šahista Ilija Šormaz, košarkaš Nikola Kalabić, teniser Marko Pezer i stonoteniser Klaudio Milanković.

Najbolji sportski kolektiv u 2017. godini je Tekvondo klub “Prnjavor”, dok su za najperspektivnije sportiste opštine Prnjavor u 2017. godini proglašeni atletičari Maja Kuzmanović i Nikola Petrović.

Priznanja za najbolje trenere uručena su Draganu Kalabi, Željku Petroviću i Miletu Šljiviću, a najbolji sportski radnik je predsjednik DŽudo kluba “Soko M” Živko Milijaš.

Najuspješniji veterani su atletičar Dalibor Vrhovac i selekcija veterana Fudbalskog kluba “LJubić”.

Najistaknutiji sportski radnici su dugogodišnji član Rukometnog kluba “Sloga” Sandra Telen, član Upravnog odbora Tekvondo saveza Republike Srpske Zoran Malešević, član Izvršnog odbora Atletskog kluba “Prnjavor” Branislav Živković, predsjednik Fudbalskog kluba “LJubić” Zoran Deket i član Šahovskog kluba “POŠK” iz Potočana Miroslav Popadić.

Nagradu za minuli rad dobio je Ranko Marić za doprinos razvoju fudbala, dok je priznanje za postignute rezultate u kategoriji lica sa invaliditetom dobio Goran Vasić.

Za najuspješnije sudije nagrade su uručene Slaviši Kuzmanoviću, Aleksandru NJegomiroviću i Darku Jotanoviću. Priznanja za promociju sporta otišla su u ruke novinara Brane Radulovića i Zorana Ančića.

Večerašnjem izboru sportiste godine, koji je po 17. put organizovao opštinski Sportski savez, prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je i generalni pokrovitelj manifestacije.

Tomaš je naglasio da prnjavorski sport ima perspektivu. “Rezultati ostvareni u 2017. godini obećavaju. Pojedini sportisti su se istakli rezultatima, određeni sportski kolektivi u izgradnji infrastrukture ili u dobrom načinu organizacije rada. Očekujem da će se i drugi ugledati na njih i da će u ovoj godini konkurencija biti još jača”, rekao je Tomaš.

PODIJELI