/FOTO/Školska slava Svet Sava u Prnjavoru: ZAJEDNIČKI I DALjE RADITI NA UNAPREĐENjU ŠKOLSTVA

0
324

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je večeras u Prnjavoru povodom obilježavanja školske slave Svetog Save da vjeruje da će prosvjetni radnici u Republici Srpskoj zajedno sa resornim ministarstvom i ubuduće raditi na unapređenju školstva.

„Prisustvom na proslavi školske slave u Prnjavoru želimo da podržimo naše škole, naš obrazovni sistem i lokalnu zajednicu u koju dolazimo, a koja je veoma posvećena obrazovanju“ , rekla je Stojičić koja večeras prisustvuje zajedničkoj proslavi Savindana prosvjetnih ustanova grada Prnjavor.

Ona je podsjetila da su na sinoćnjoj manifestaciji „Naši učitelji“ održanoj u Banjaluci, između ostalih, nagrade dodijeljene i za petoro prosvjetnih radnika iz Prnjavora.

„To je veliko priznanje ne samo za njih koji su svojim istaknutim rezultatima uspjeli da dobiju nagradu nego i za škole koje su ih predložile, ali i sam grad i Republiku Srpsku“ , istakla je ministar prosvjete Srpske.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš čestitao je svim prosvjetnim radnicima školsku slavu i zahvalio ministru prosvjete i Vladi Srpske na stalnoj podršci lokalnoj zajednici i obrazovnim ustanovama.

Tomaš je u izjavi novinarima podsjetio da je na području Prnjavora u poslednjih nekoliko godina u školsku infrastrukturu uloženo više od dva miliona KM, od čega su više od 90 odsto investicije Vlade Republike Srpske, ali i napomenuo da su najveći kapital ljudi, odnosno prosvjetni radnici koji rade u lokalnim zajednicama i učenici koji pohađaju naše škole.

„ Zahvalnost resornom ministarstvu koje je Prnjavor prepoznalo kao važno mjesto obrazovanja u Republici Srpskoj i tokom dodjele nagrada na manifestaciji ‘Naši učitelji’. Interesantno je da je od 24 prosvjetna radnika u osnovnom obrazovanju dvoje iz Prnjavora, a troje je među 14 nagrađenih u srednjoškolskom obrazovanju Srpske. To govori da u Prnjavoru mladi ljudi imaju od koga i šta da nauče“ , istakao je gradonačelnik Prnjavora.

On je izrazio uvjerenje da će se osim lokalne zajednice nastaviti i podrška Vlade Republike Srpske kako bi rezultati u obrazovanju i dalje bili odlični.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola grada Prnjavor Slavoljub Kozarević kaže da je zajednička proslava školske slave lijep gest gradonačelnika i gradske uprave.

„Jedna lijepa manifestacija na kojoj su se okupili svi prosvjetni radnici sa područja grada i kojoj ćemo se uvijek rado odazvati“ , rekao je Kozarević.

Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Milan Vranić kaže da je večerašnje okupljanje prosvjetnih radnika grada Prnjavor upriličeno u čast i slavu Svetog Save prilika da se uz druženje u opuštenoj atmosferi podijele i razmijene iskustva među kolegama iz struke.

„Očekujemo nove dobre rezultate u nastavku školske godine koja je počela na vrijeme, svi naši učenici su u svojim klupama, zastupljen je potreban nastavni kadar, učionice su tople, sve je u redu“ , rekao je Vranić u izjavi novinarima.

Direktor Gimnazije u Prnjavoru Dajana Ostojić kaže da je škola u ovim prazničim danima iskoristila priliku da nagradi učenike i profesore koji su u protekloj godini ostvarili dobre rezultate na takmičenjima i u vannastavnim aktivnostima, ali i istakla da su izuzetno ponosni na profesora Tanju Ančić Milijašević koja je prvi profesor prnjavorske Gimnazije dobitnik prestižne svetosavske nagrade koju dodjeljuje resorno ministarstvo.

Direktor Centra srednjih škola „Ivo Andrić“ u Prnjavoru Suzana Švaraka izrazila je, takođe, veliko zadovoljstvo što su iz ove škole nagrađeni profesori Ilija Golić i Tatjana Milijević.

„ Profesoru Goliću je ovo priznanje praktično kruna cjelokupnog radnog vijeka pred penziju u koju ćemo ga ispratiti u avgustu, a profesor Milijević predano radi kako u školi tako i u SPKD ‘Prosvjeta’, priprema priredbe, inovativna predavanja. Nagrada je sigurno otišla u prave ruke“ , rekla je Švraka novinarima.

Na području grada Prnjavor djeluje osam centralnih osnovnih škola, dvije srednje škole i Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje.

   

Foto: A.Atić

PODIJELI