Francuski ljekari uočili su još jedan neuobičajen simptom infekcije virusom: Evo šta još može da ukazuje na zarazu

0
407
O korona virusu i bolesti KOVID-19 svakog dana se sve više saznaje, što nije čudno budući da se radi o potpuno novom virusu, do sada nepoznatom nauci.

I dalje su glavni i osnovni simptomi KOVIDA-19 povišena temperatura i suv kašalj, ali se u međuvremeno pojavilo još simptoma koje naučnici svrstavaju u takođe jasne pokazatelje da se radi o infekciji korona virusom.

Tako smo do sada saznali i da su gubitak čula mirisa i ukusa takođe čest simptom. Uz to, veliki broj slučajeva je prema istraživanjima ljekara iz Vuhana prije samih glavnih simptoma osjetio i probleme sa organima za varenje, uglavnom u vidu dijareje, stomakobolje i povraćanja.

Zna se i za tri blaga simptoma korona virusa koja su potpuno atipična, kao i konjuktivitis.

A kako javljaju stručnjaci iz francuskog Nacionalnog udruženja dermatovenerologa, sve je više slučajeva sa neuobičajenim simptomima koji nemaju nikakve veze sa respiratornim simptomima. Jedan od njih je koprivnjača, iznenadne crvene fleke na koži. Ljekari su zapazili i čestu pojavu promjena na koži u vidu lažnih promrzlina. Trenutno, naučnici iz Nacionalnog udruženja dermatovenerologa još uvijek vijećaju o ovim simptomima i ne iznose konkretne stavove i procente.

Pored toga, kako izvještava “Times” pojedini pacijenti osjećaju neurološke simptome poput zbunjenosti i konfuzije, kao i trnce u udovima. Kod pojedinih slučajeva javljaju se svi simptomi infarkta, ali bez začepljenih arterija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here