Fudbaler Borca Dejan Meleg najavio uspješno proljeće: Biću ponovo onaj stari

0
548
ANTALIJA – Velike zasluge za prvu pobjedu Borca u Antaliji pripadaju Dejanu Melegu, koji je sjajnim pogotkom iz slobodnjaka najavio trijumf Banjalučana nad Kairatom od 2:1.

Osim što je majstorski pogodio mrežu Kazahstanaca, bio je jedan od najboljih na terenu, a većina opasnih napada “crveno-plavih” kretala je baš od njega. Izdanak čuvene Ajaksove škole fudbala nesumnjivo posjeduje veliko znanje. Pokazao je to više puta i od dolaska u Borac, ali je problem bio kontinuitet.

– Drago mi je što sam postigao gol, ali je ovo ipak samo prijateljska utakmica. Međutim, sigurno je da mi puno znači za samopouzdanje. Nadam se da je ovo nagoveštaj mojih boljih partija. Niko više od mene ne želi da drugi deo sezone odigram na visokom nivou i nadam se da ću uspeti – rekao je Meleg.

Svjestan je da bi u nastavku sezone trebalo da ima mnogo veću minutažu zbog odlaska nosilaca igre. Dres Borca više ne nose Stojan Vranješ i Goran Zakarić, a sudeći prema pripremnim utakmicama, trener Nemanja Miljanović upravo je Melegu namijenio glavnu ulogu.

– Znam da bih trebalo da igram daleko više nego ranije i da ću imati daleko veću odgovornost. Hvala treneru što mi je pružio šansu na mojoj poziciji i nadam se da ću opravdati poverenje. Znam i koliko su ovoj ekipi značili pre svega Vranješ i Zakarić, ali za onima koji su otišli ne vredi plakati – nastavio je 27-godišnji vezni fudbaler.

Zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema i vjeruje da će do nastavka sezone sve leći na svoje mjesto.

– Ima dosta novih igrača i sve to treba da bude uigrano, ali i da im se nađu odgovarajuće pozicije. Imamo u Antaliji još dve utakmice, a potom još i dve sedmice u Banjaluci i verujem da ćemo biti spremni za nastavak sezone. Očekujem da na proleće ispunimo ciljeve kluba i želje navijača da ponovo izborimo Evropu – jasan je Meleg.

Iako su pripreme naporne, podnosi ih veoma dobro, ali mu mnogo nedostaje porodica.

– Nije lako biti daleko od supruge i sina. Uskoro ću i drugi put postati otac, tako da je to razlog više da budem bliže porodicu. Međutim, znam svoj cilj i želim da što pre budem onaj stari. Sada imam veliku priliku za to i neću je propustiti – dodao je Meleg.

Cimeri

Sa Dejanom Melegom u sobi su Jovo Lukić i Dino Ćorić.

– Slobodno vreme provodimo u šetnji, malo igramo i stoni tenis, ali se najviše odmaramo – istakao je Meleg.

PODIJELI