FUDBALSKI MEMORIJAL U PRNJAVORU – POBJEDNICI IZ ČETIRI GRADA

0
338
Pioniri Ljubića (2009) sa trenrom Dankom Ćirkovićem Foto: Aleksandar Atić

Drugo izdanje Memorijala „Siniša Peulić“ okupilo je proteklog vikenda na stadionu u Prnjavoru 61 ekipu, sa oko 800 mladih igrača ,rođenih od 2007. do 2010.godine. Od prošle godine stadion Ljubića nosi ime fudbalera koji je rođen 18.avgusta 1969.godine, a život je izgubio 26.jula 1995.godine kao pripadnik Vojske Republike Srpske. Peulić je šest godina nosio dres matičnog kluba, a nekoliko sezona igrao je za banjalučki Borac, Rudar Prijedor i Hajduk iz Kule.

Rukovodstvo Ljubića od prošle godine njeguje memorijal,kojim se čuvaju uspomene na nekadašnjeg majstora fudbala,čije ime nosi fudbalski stadion u ovom gradu.

Novo izdanje memorijala okupilo je veliki broj učesnika iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Srbije.

-Nastojaćemo da već od naredne godine turnir mladih igrača proširimo još većim brojem učesnika, iako smo i sada zadovoljni interesovanjem koje je izazvao ovaj dvodnevni skup. Raduje nas da je sve proteklo u sportskoj atmosferi,pa svi učesnici nose iz Prnjavora lijepe uspomene, rekao je glavni domaćin turnira, načelnik opštine Darko Tomaš.

U organizaciji je bilo uključeno i republičko Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport, a predstavnik Dragan Jaćimović izrazio je očekivanja da će neki od mladih igrača sa ove ugledne smotre , stići do evropskih visina.

Turnir je otvorio Borislavko Peulić, otac nastradalog Siniše Peulića, čija se spomen ploča nalazi na ulazu u klupske prostorije.

Poletarci su bili podijeljeni u četiri starosne grupe,a u kategoriji mališana rođenih 2007.godine prvo mjesto,pobjednički pehar , nagradu od 1.000 maraka banjalučke firme „Juventa“ i zlatne medalje , osvojili su mali igrači novosadske Vojvodine. Željezničar iz Sarajeva je trijumfovao u godinu dana mlađoj konkurenciji,dok je Sport tim iz Banjaluke pobijedio u konkurenciji rođenih 2009.godine. U najmlađem uzrastu, igrača rođenih 2010.godine, pobijedio je Sporting iz Teslića. Od selekcija kluba domaćina najviše je postigla postava trenera Bojana Simića,igrača rođenih 2008.godine, koja je u borbi za treće mjesto poražena slabijim izvođenjem penala, protiv dobojske Sloge (7:8).U ovoj kategiriji trijumfovao je sastav sarajevskog Željezničara, koji je u finalu porazio vršnjake banjalučkog Borca (4:1).

Pioniri Ljubića (2010) i trener Bojan Simić

Brojni gosti čestitali su organizatorima na memorijalnoj dvodnevnoj manifestaciji, a na adresu Ljubića i predsjednika Kluba, Zorana Deketa, i danas stižu čestitke i zahvalnost brojnih gostiju Prnjavora.

(prnjavorlive.info / Foto: Aleksandar Atić)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here