FUDBALSKO DRUŽENJE NA PRNJAVORSKI NAČIN – VETERANI ČUVAJU STARE USPOMENE !

0
982

Tradicija koja je u Prnjavoru zaživjela 2008.godine, okupljanjem bivših fudbalera Ljubića (na slici), vjerno se čuva i u drugoj deceniji od prvog drugovanja. Na stadionu koji od prošle godine nosi ime nekadašnjeg prvotimca Siniše Peulića, sredinom jula stiže fudbalska dijaspora, ali i veterani koji nisu odlazili iz rodnog grada.

Pedesetak sijedih glava, sa ponekim kilogramom viška, ponovo su, 11.godinu zaredom, obnovili sjećanja na vremena kada su nosili Ljubićev „plavi“ dres.

-Ovo je lijepa praksa, koju ćemo njegovati i ubuduće. Susret je prava prilika da se prisjetimo nekih starih vremena, kada smo, kao igrači živjeli za nove mečeve i bodove. Prnjavor je fudbalski napredovao, a aktuelno rukovodstvo postiže zavidne rezultate na planu stalnog uređenja klupske infrastrukture i vraćanja nekadašnjeg ugleda, rekao je načelnik opštine, Darko Tomaš, koji je, sa bratom blizancem, Daliborom, godinama uspješno branio boje prnjavorskog sportskog kolektiva.

Iz Skandinavije je samo za ovu priliku stigao Sabahudin Dervić, Žika Lazić došao je iz Švajcarske, Predrag Šobat iz Drvara, Suljo Jugo iz austrijskog Salcburga, Dejan Radiša iz Dervente…

-Svaka generacija imala je svoje vrijednosti i neke specifičnosti, a ovakva podsjećanja na stare uspomene za mene su posebno bogatstvo, riječi su nekadašnjeg prvotimca Brane Jankovića.

Nakon prigodne utakmice,druženje je nastavljeno u jednom prnjavorskom lokalu, u vedrom ambijentu i zajedničkoj želji da sve to obnove i narednog ljeta.Uostalom,malo je mjesta u Bosni i Hercegovini koja njeguju ovakva druženja. (prnjavorlive.info)

PODIJELI