GALIJAŠEVIĆ PRNJAVORSKIM BORCIMA – BAREM SAM JA GOVORIO O VOZUĆI I ZLOČINIMA MUDŽAHEDINA!

0
1022

Dževad Galijašević, ekspert za terorizam kaže da je upoznat sa pismom prnjavorskih boraca, koje je prema njegovom mišljenju u cjelosti bazirano na neistinama.

“Prvo nikada nisam pominjao Vojsku Republike Srpske, ni u kakvom kontekstu i vojska nije bila predmet bilo kakvih opservacija, ja sam govorio o Draganu Mektiću, kao šefu Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta, dakle mjestu na kojem je dočekao rat i o njegovoj ulozi, jer je smatran i procjenjivan kao ekstrem u nekim dokumentima”, tvrdi Galijašević za portal prnjavorski.net.

On je Prnjavorčanima poručio da  nikada za protekli rat nije pominjao genocid kao pojam, a pogotovo ne za Prnjavor, niti mu je palo na pamet da kaže da se u Prnjavoru desio genocid.

“Treće, meni je drago da su čuli za Vozuću i Ozren i meni je drago da su čuli za zločine mudžahedina, nadam se da će nekada o tome razgovarati sa doktorom Šikanićem, ili Veliborom, Igorom i ljudima koji su se uspjeli vratiti i koji mogu ispričati kako to izgleda kada morate ljubiti mrtvu glavu, kako to izgleda kada vas drže u kampu Livade i kada  jedva izvučete živu glavu, e tako je prošlo tih 11 vojnika Lake prnjavorske brigade, od kojih su trojica bili bukvalno čisti pozadinci”, navodi Galijašević.

Kako  kaže, barem je on govorio i upozoravao o zločinima mudžahedina,  radikalnih islamista i terorističkih prijetnji ovoj zemlji. “Nažalost, ovakve javne debate umanjuju značaj svega toga i odvlače nam pažnju od važnih tema i aktivnih bezbjednosnih prijetnji i guraju nas da raspravljamo o nečemu što nismo niti rekli”, poručio je Galijašević.

prnjavorski.net

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here