Gašić: U martu 44 odsto više turista nego prošle godine

0
321

Imali smo 44 odsto više turista u martu nego u istom periodu prošle godine. Trebinje je bilo top destinacija, naglasila je Suzana Gašić, ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, gostujući u Јutarnjem programu RTRS.

– Јedan od narednih koraka biće da olakšamo ulazak stranih državljana u BiH i Republiku Srpsku, prije svega onih vakcinisanih – istakla je Gašićeva.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je protekle sedmice Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

– Priča se zasniva o upoznavanju građana o njihovim pravima, o razvoju ove oblasti i njenom unapređenju. Najlakše da pojasnimo na jednostavnom primjeru. Kada se radi o reklamaciji prozizvoda, može se kao dokaz priložiti i bankovna kartica, da bi kupac dokaza da je kupio proizvod koji reklamira, jer znamo da računi blijede – navela je Gašićeva, koja je dodala da bi se kupac zaštitio, prvo se mora upoznati sa svojim pravima.

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o dodjeli sredstava za saniranje posljedica pandemije virusa korona za mart 2021. godine.

– Uredba je osvojena, i odnosi se na privredne subjekte koji su bili zatvoreni za vrijeme pandemije – istakla je Gašićeva.

/RTRS/

PODIJELI