Gatarić – Odbor za bezbjednost NSRS da ispita okolnosti stradanja radnika iz Makedonije

0
1206

Načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić danas je obavjestio javnost da se obratio Odboru za bezbjednost Narodne skupštine RS, s ciljem da Odbor u svom radu ispita sve okolnosti prema kojima je stradao radnik firme “Granit”, na trasi autoputa kod Prnjavora.

Gatarić smatra da ima pravo da sumnja da se ovdje radi o smišljenoj zavjeri čutanja ili nepoznavanju procedura. “ Nakon što je radnik stradao, tako što je prikolicom zakačio visokonaponski dalekovod, osim policije iz Prnjavora i Vatrogasaca niko nije izašao na teren, ni tužilac, ni neka od nadležnih inspekcija”, kaže Gatarić.

On smatra da frapira činjenica da prema njegovim saznanjima do danas nije izvršena obdukcija stradalog, a to je do sada moralo da bude urađeno.” Prvo  zbog toga što je čovjek stradao na radnom mjestu i nalaz obdukcije služi za ostvarivanje prava njegove porodice, a drugo riječ je o stranom državljaninu”, navodi Gatarić.

To što nema glavnog projekta i što autoput nema građavinsku dozvolu, dovelo je do situacije da preko trase ide električni vod,a da su ove pretpostavke bile ispunjene, niko ne bi izgubio život i ne bi se u budućnosti ljudi dovodili u opasnost, zaključuje Gatarić. /R.P./

 

 

PODIJELI