Gatarić se oglasio o učešću “Naša vizije” u izgradnji bunara kod Gimnazije

0
1730

Nakon anonimnog pisma i medijskih navoda oko sudbine novca koji je u velikoj humanitarnoj akciji za pomoć Željki Tomiću Plavom prikupljen, danas se oglasio i načelnik opštine Prnjavor, Siniša Gatarić.

On je u izjavi za medije rekao da nije znao da su sredstva  za izgradnju bunara kod Gimnazije u Prnjavoru, bila dio novca  koji je prikupljen u humanitarnoj akciji za Plavog.

“Ja kao načelnik opštine ne želim da se stavljam u ulogu niti istražnog organa, ni tužioca ili sudije, jer sam za ove dvije godine bio svjedok niza procesa koji su u suštini bili lov na vještice”, kaže Gatarić. On tvrdi da bi što se tiče projekata prikupljanja novca za liječenje Plavog i izgradnje bunara, kao čovjek i kao načelnik opštine i sa ove vremenske distance podržao te aktivnosti i nije ni čudo što su tada tako odlučili, jer u jednoj akciji se želio spasiti mladi život, a u drugoj obezbjediti pitka voda.

“Kako je nevladina organizacija “Naša vizija” i pojedinci koji su vodili to udruženje došli do određenih sredstava, to takođe nije obaveza načelnika ili opštine, jer je riječ o nevladinoj organizaciji. Konkretno što se tiče bunara, mogu da kažem da smo od “Naše vizije” dobili dobili dokument u kojem su od nas tražili da im damo dozvolu za izgradju bunara i mi smo tu dozvolu svakako odborili i to je bila dobra stvar, a potom su tražili da obezbjedimo električnu energiju za taj bunar i njegovo održavanje što je takođe odrađeno i to je cijala suština  priče”, navodi Gatarić.

Prema njegovim riječima opština Prnjavor ima imidž sredine u kojoj se zaista odaziva na humanitarne akcije  i opština je u tome dala doprinos, tako da bi mi zaista bilo žao da se namjerno ili ne, odnosno iz nekog tehničkog razloga baci mrlja na ova dva projekta vezana za Plavog. “Želim da poručim građanima da ovakve priče i postojanje bilo kakvih pretpostavki da nešto nije regularno, ne trebaju da umanje volju i potrebu da budemo humani i pomažemo jedni drugim”, zaključio je Gatarić. prnjavorlive.info

PODIJELI