GATARIĆU ZAHVALNICE ZA POMOĆ SRBIMA NA KOSOVU

0
781

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas načelniku opštine Prnjavor Siniši Gatariću zahvalnice za humanost i podršku Srbima sa Kosova i Metohije.

Arlov kaže da je opština Prnjavor mnogo puta pomagala Srbima na Kosovu i Metohiji i time pokazala veliku humanost.

On je naveo da je jednu zahvalnicu dodijelila Osnovna škola “Svetozar Marković” iz Velike Hoče, čiji su učenici prije dvije godine boravili sedam dana kao gosti opštine Prnjavor, dok je drugu zahvalnicu dodijelio Odbor koji kroz humanitarne aktivnosti već pet godina intenzivno pomaže srpskom narodu na Kosovu.

“Na ovako skroman način želimo da se zahvalimo za velike stvari koje su za Srbe na Kosovu učinile najviše institucije Republike Srpske, gradovi, opštine, osnovne škole i narod Srpske”, kaže Arlov.

On je najavio da će i ove godine u Republiku Srpsku doći najbolji učenici iz osnovnih škola sa juga Kosova, te da su se četiri opštine iz Srpske već prijavile da im budu domaćini.

Gatarić je rekao da je ovo priznanje građanima i Srbima u opštini Prnjavor, čiji je predstavnik.

“To me raduje kao čovjeka i kao pripadnika srpskog nacionalnog korpusa, jer smo u Prnjavoru pokazali da razumijemo šta znači sloboda i pomoć ugroženim ljudima”, rekao je Gatarić.

On je istakao da se sadašnje generacije moraju učiti na svim problemima i greškama koje su Srbi imali na Kosovu da ih ne bi zadesila slična sudbina.

“Naša je obaveza da pomognemo da, prije svega, srpski narod i Srpska pravoslavna crkva opstanu na Kosovu i da time otvorimo mogućnost da Kosovo i suštinski bude ono što je uvijek bilo – sveta srpska zemlja”, poručio je Gatarić.

On kaže da opština Prnjavor od 2014. godine stipendira tri studenta sa Kosova, s ciljem pružanja podrške srpskom narodu u borbi za opstanak na vjekovnim ognjištima.

“Izdvajamo tri stipendije godišnje, što je malo i simbolično, ali pokazuje da želimo da se srpska djeca obrazuju u istim uslovima kao i djeca u Prnjavoru”, rekao je Gatarić.

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here