Gitarista Led Zepelina zbog buke bijesan na Robija Vilijamsa

0
358
Gitarista Džimi Pejdž i muzička zvijezda Robi Vlijams posljednjih godina vode pravu bitku kada je riječ o nekretninama.

Legendarni 75- godišnji član benda Led Zepelin godinama se trudi da obustavi radove na domu pjevača Robija Vilijamsa zbog nesnosne buke usljed opsežnog projekta renoviranja.

Prošle nedjelje lokalne vlasti naredile su Vilijamsu da u dom ugradi 65.000 dolara vrijedne mjerače vibracija na insistiranje legendarnog gitariste.

Od 1972. godine, u vlasništvu proslavljenog člana Led Zepelina nalazi se Tower House, ljetnikovac gotičkoga stila u londonskom Holand Parku, a u neposrednoj blizini njegove nekretnine godine 2013. muzičar Robi Viliams postao je vlasnik nekretnine sa 46 soba za koju je izdvojio 21 miliona dolara.

Alan R. Weaver@alanrweaver

Rock war: Jimmy Page riffs Robbie Williams over noise complaint https://pagesix.com/2019/11/02/rock-war-jimmy-page-riffs-robbie-williams-over-noise-complaint/?utm_campaign=iosapp 

Jimmy Page and Robbie Williams

Rock war: Jimmy Page riffs Robbie Williams over noise complaint

The legendary Led Zeppelin lead guitarist is fighting to stop construction on an elaborate addition to the home of Robbie Williams.

pagesix.com

Sljedeće godine britanski muzičar započeo je sa dostavljanjem planova lokalnim vlastima o obnovi nekretnine – uključujuči izgradnju dvospratne podrumske zgrade opremljene bazenom, teretanom i muzičkim studijom. Džimi Pejdž tokom godina renovacije doma Vilijamsa podnio je više prigovora na račun vibracija i mogućih oštećenja konstrukcije na njegovom domu koji datira iz 1875. godine.

Prema navodima pojedinih izvora kada je Robi Vilijams započeo sa radovima na nekretnini, Pejdž je četiri sata dnevno znao da sjedi u automobilu kako bi snimio radnike i na licu mjesta se uvjeri da li stvaraju previše buke.

U anonimnoj tužbi podnesenoj ove godine, Robi Vilijams optužen je za puštanje glasne rok muzike iz 70-ih na spoljnim zvučnicima kada bi ugledao Džimija Pejdža, konkretno govoreći, muziku Pejdžovog rivalskog benda “Blek sabata”.

Dugogodišnju pravnu bitku Džimi Pejdž, kao i Robi Viijams, odlučio je da negira u javnosti.

PODIJELI