GLAS SRPSKE IZ PRNJAVORA: NEISPRAVNA VODA KOD TRI ŠKOLE,A NEMA UPOZORENjA

0
1105

javni-bunar-otvaranje-1-18Zasijedanje lokalnog parlamenta trajalo više od 16 časova.Nezdravu vodu koristi 2.000 učenika tri gradske škole / Misterija oko sječe ogrevnog drveta za potrebe škole u Naseobini Lišnja

PRNjAVOR,19.OKTOBRA – Voda iz javnog bunara,koji je prije dvije godine izgrađen kod Osnovne škole „Branko Ćopić“,Gimnazije i Centra srednjih škola „Ivo Andrić“ ,u Prnjavoru,nije za piće.Rekao je to na redovnoj sjednici Skupštine opštine,odbornik Pokreta za Prnjavor,dr Miodrag Marjanović,na osnovu analize koju je uradio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske,na čijem čelu se nalazi Marjanović.

-Na zahtjev Komunalnog preduzeća „Vodovod“,koje gazduje i ovim bunarom,uradili smo analizu i ustanovili da voda bakteriološki nije ispravna za piće.Bunar se nalazi kod tri gradske škole,gdje nastavu pohađa gotovo dvije hiljade učenika.Nalaz je urađen u prošlom mjesecu,ali još nije postavljena tabla,koja bi korisnike vode upozorila na neispravnu vodu,rekao je Marjanović.

U akumulacionom jezeru Drenova,odakle se grad snabdijeva vodom,utvrđeno je ogromno prisustvo pesticida,dodao je Marjanović,apelujući na odbornike da se ozbiljnije posvete ovom problemu.Voda iz jezera već godinama se ne koristi za piće,pa se građani snalaze snadbijevanjem vodom iz nekoliko gradskih bunara,među kojima je bila i javna česma kod Gimnazije.

-Dobili smo rezultate analize,o čemu smo,po uobičajenoj proceduri upoznali nadležne službe opštinske uprave.Naše preduzeće nema obavezu da postavlja table koje bi upozoravale građane o kvalitetu vode,kazao je tehnički rukovodilac „“Vodovoda“,Branislav Đurić,dodajući da im još nisu stigli rezultati analize vode iz akumulacionog jezera Drenova.

To je samo jedna od tema kojom su se bavili odbornici Skupštine opštine na sjednici koja se pretvorila u pravi maraton.Odbornici su zasijedali u petak od 10 časova,a sjednicu su okončali u subotu ujutro,oko 2,30 časova,čime su oborili rekord u trajanju zasijedanja Skupštine.

Uz 15 ranije usaglašenih tačaka,prije početka zasijedanja uvršćena je i rasprava o odobrenju sječe ogrevnog drveta iz šume kojom gazduje Opština,a za potrebe Osnovne škole „Meša Selimović“ u Naseobini Lišnja.

-Ogrevno drvo,o kojem treba da odlučujemo i damo saglasnost,kao svojevrsnoj misteriji,već je posječeno,pa je besmisleno da dajemo odobrenje za nešto što je već urađeno.Pitanjem sječe već se bavi policija,odnosno nadležne institucije,koje će utvrditi ko je odobrio sječu više od 200 kubnih metara ogreva sa opštinskog posjeda,rekao je šef kluba odbornika SNSD,Goran Zemun.

Nezavisni odbornik Branko Šikanić još jednom je ukazao da skupštinska većina,koju čine odbornici SDS,NDP,socijalisti,radikali i odbornik nacionalnih manjina, već godinama provodi samovolju,najavljujući tužbe protiv skupštinskog rukovodstva „zbog dosadašnjeg načina rada i odlučivanja“.

Tokom glasanja, odlučivanje o usvajanju predloženih tema,nije dolazilo u pitanje,jer je vladajuća skupštinska većina imala dovoljno glasova.

GLAS SRPSKE

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here