GLAVNI ODBOR SDS-A IZABRAO POTPREDSJEDNIKA – GATARIĆ PONOVO DOBIO POVJERENJE

0
1501

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je Glavni odbor ove stranke na današnjoj sjednici u Ugljeviku izrazio zabrinutost situacijom u Republici Srpskoj i načinom na koji aktuelna vlast vodi Srpsku u sve dublju krizu.

Bosić je novinarima nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a rekao da aktuelna vlast nema ideju kako da Republiku Srpsku napravi jačim i ekonomsko stabilnijim mjestom za život.

On je naveo da je SDS pozvao aktuelnu vlast da poništi odluku o poskupljenju struje. “Pozivamo Vladu Srpske da hitno krene u prečišćavanje situacije u javnom preduzeću `Elektroprivreda Republike Srpske`”, rekao je Bosić.

Bosić je istakao da je glavni cilj SDS-a obaranje skupštinske većine. “Ukoliko bi sa nama bila i ona dva mandata koja su pripala SDS-u, a više nisu u našem klubu, mi bismo oborili skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini Srpske”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, Mićo Mićić je od svih članova Saveza za promjene i cijele opozicije prihvaćen za mandatara nove vlade. “Ako u ovom trenutku nemamo skupštinsku većinu, nju nema ni SNSD, a ako je ima neka kaže ko su ti poslanici”, rekao je Bosić.

Komentarišući činjenicu da su pojedini članovi napustili SDS, Bosić je rekao da ne shvata njihovu želju da SDS-u, od kojeg su dobili sve, nanesu što veću političku štetu.

On je naveo da je Glavni odbor SDS-a danas formirao radnu grupu koja će preispitati slučaj Darka Banjca u Kozarskoj Dubici, da bi se pronašlo rješenje problema koji je nastao u ovoj opštini.

Bosić je naveo da je danas, izborom novog Predsjedništva SDS-a i izborom predsjednika Glavnog odbora stranke Milana Miličevića, završen proces izbora unutar SDS-a, čime je formirano cijelo rukovodstvo stranke, odnosno svi njeni organi.

Miličević je rekao da je završenim procesom izbora Predsjedništva stranke i njegovim izborom za predsjednika Glavnog odbora, što je nova funkcija prema statutu stranke, SDS još jednom pokazao da je prava demokratska stranka.

“Svi novoizabrani funkcioneri SDS-a spremni su da ostvare programske ciljeve ove stranke i da preuzmu odgovornost za Republiku Srpsku”, dodao je Miličević.

Siniša GatarićNa sjednici Glavnog odbora SDS-a u Ugljeviku danas su izabrani potpredsjednici stranke Borislav Bojić, Siniša Gatarić, Ognjen Tadić, Lazo Marić, Boris Jerinić, Mićo Mićić, Dragomir Vasić, Milovan Bjelica i Vukota Govedarica.

Za potpredsjednike Glavnog odbora SDS-a izabrani su Mirko Šarović i Blagoja Simić. Članovi Predsjedništva su Aleksandra Pandurević ispred žena i Marinko Božović iz reda mladih. srna

PODIJELI