GODIŠNjI SABOR PRNjAVORSKIH PČELARA – KOŠNICE PUNE MEDA

0
1112

Pedesetak članova Udruženja pčelara „Bagrem“ iz Prnjavora (na slici) organizovali su danas (nedjelja) u Banjskom centru Kulaši,u popularnom restoranu „Kod Gačića“, godišnje saborovanje.O načinima pripremanja košnica za zimski period govorio je stručnjak Goran Mirjanić iz Banja luke.
-Naše udruženje djeluje od 2007.godine i imamo 65 članova.Ostvarujemo dobru saradnju sa lokalnom upravom,stručnim institucijama i sličnim udruženjima u drugim opštinama.Ova godina donijela nam je dobre prinose,a na našem području dominira bagremov med,koji uvijek nađe put do potrošača,kaže predsjednik Udruženja,Tomo Janjić.
Na čelu Upravnog odbora „Bagrema“ je Biljana Mitrović,koja je takođe izrazila zadovoljstvo velikim odzivom pčelara.
-Već nekoliko godina njegujemo praksu godišnjih okupljanja,a ovako dobar odziv govori da smo jedna složna družina,koja mnogima može služiti za primjer,kaže Mitrovićeva.
Među učesnicima saborovanja bio je i najstariji član,92.ogodišnji Vlado Jotić iz Palačkovaca,koji je velikodušno dijelio savjete i upustva zainteresovanim mladim drugarima.
Višečasovni susret iskorišćen je i za dogovor oko narednih aktivnosti udruženja „Bagrem“.Prisustvovali su i predstavnici opštinske uprave,odnosno resornog odjeljenja,a ni ovaj put nije izostao takođe vrijedni aktivista,pčelar Muhamed Klokić,koji je svojevremeno,kao tadašnji načelnik Odjeljenja za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo, dao značajan doprinos na formiranju udruženja.

(prnjavorlive)

PODIJELI