Gojko Golić (31) iz Prnjavora zaprijetio bombom da izbjegne presudu

0
647

Gojko Golić (31) iz Prnjavora uhapšen je zbog sumnje da je lažno dojavio da je u banjalučkom Okružnom sudu postavljena bomba.

On je u petak u 11.40 časova pozvao centralu u banjalučkom Okružnom sudu i rekao: “Postavljena je bomba na drugom spratu. Eksplodiraće za 20 minuta. Alahu-ekber!” Odmah nakon ove dojave zgrada suda i okolni objekti su evakuisani, a kontradiverzionim pregledom nije pronađena bomba.

Prema nezvaničnim informacijama, Golić je lažnom dojavom pokušao da odgodi izricanje presude za razbojništvo za koje mu je suđeno. Izvor blizak istrazi je rekao da je izricanje presude bilo zakazano za petak u 12 časova. Golić je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, a na teret mu je stavljena lažna prijava krivičnog djela.

Zanimljivo je da se u trenutku kada je Golić prijavio da je postavljena bomba u pritvorskoj jedinici suda nalazio i Dragan Šarenac, osumnjičeni za učešće u ubistvu vlasnika kafića “NN” u Bileći Petra Bajčetića i morao je da bude evakuisan.

Dojave o postavljenim bombama u posljednje vrijeme su učestale. Samo nekoliko časova nakon hapšenja Golića, policiji je stigla nova dojava o postavljenoj bombi. Ovaj put dojavljeno je da je bomba u restoranu “Jotan” na Borji.

– Muškarac je pozvao policiju i rekao: “Postavljena je bomba u “Jotanu” u Hajdučkim vodama. To je ponovio dva puta i spustio slušalicu. Policija je poslije dojave evakuisala restoran i okolne objekte radi njihove bezbjednosti. Kontradiverzionim pregledom je utvrđeno da je dojava bila lažna – rekli su u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Zbog lokacije na kojoj se nalazi restoran “Jotan” došlo je do zabune, pa su pojedini portali objavili da je evakuisan hotel “Hajdučke vode”.

– Želimo da demantujemo pisanje pojedinih portala da je lažno dojavljeno da je u hotelu “Hajdučke vode” postavljena bomba i da smo zbog toga morali da evakuišemo goste iz hotela. Naši gosti su u hotelu proveli mirno i ugodno veče i nije bilo nikakve dojave o postavljenoj bombi – rekli su u hotelu “Hajdučke vode”.

glas srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here