Gorivo jeftinije do 20 feninga

0
892

Banjaluka – Cijene goriva u Republici Srpskoj od juče su na pojedinim benzinskim pumpama niže i do 20 feninga po litru.

Na “Nešković” pumpama širom RS litar dizela umjesto 1,74 marke sada košta 1,59 KM, dok je “benzin 95” umjesto 1,79 sada 1,59 KM, a “benzin 98” jeftiniji je za tri feninga. Vozači i na “Super-petrol” pumpama za dizel ove sedmice izdvajaju 15 feninga manje.

Ipak, mnogi vlasnici pumpi smatraju da je nerealno očekivati da će se ove cijene zadržati. Među njima su i predstavnici banjalučkog “Krajina petrola”, kod kojih nije bilo korigovanja cijena.

– Svi koji su snizili cijene ubrzo će ih morati i podići. To su sada u stvari nabavne cijene i prodajom goriva po njima nema nikakve zarade – ističe direktor “Krajina-petrola” Milovan Bajić, dodajući da oni ne namjeravaju da snize cijene.

Ni na “Nestro” pumpama nije došlo do pojeftinjenja. Tako litar dizela u Gradišci kod njih košta 1,83 marke, “benzin 95” je 1,85, a “benzin 98” košta 1,93 marke.

Sekretar Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS Zoran Berak kaže da će koristi od pojeftinjenja goriva, osim stanovništva, imati i privreda, kojoj je gorivo značajnija stavka u poslovanju.

Predsjednik Pokreta potrošača RS Dragutin Bošković kaže da ne vjeruje da će pojeftinjenje goriva imati bilo kakvog efekta na cijene karata za prevoz ili drugih proizvoda.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here