Govedarica: Deklaracija Srbije i Republike Srpske značajna za srpski narod

0
697

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica izjavio je danas u Sarajevu da će deklaracija Srbije i Republike Srpske imati veliki značaj za srpski narod jer će se konstatovati postojeće stanje, ali i dati smjernice kako djelovati u budućnosti.

“Postoji saradnja između zvaničnog Beograda i zvanične Banjaluke u radu na ovoj deklaraciji kojom će se konstatovati postojeće stanje, ali i dati smjernice kako djelovati u budućnosti”, rekao je predsjednik SDS-a novinarima u Sarajevu.

On je napomenuo da je potrebna moderna nacionalna politika, ali da ona ima svoje karateristike.

“To je ono što je potrebno svima nama i vjerujem da ta deklaracija, koju će prirediti stručni timovi dvije vlade, može imati veliki značaj”, rekao je Govedarica novinarima u Sarajevu.

On je dodao da od predstojeće posjete predsjednika Srbije Aleksandara Vučića BiH očekuje mir, stabilnost, napredak, prosperitet, dobrosusjedske odnose, a ne konflikt.

Nakon jučerašnjeg sastanka u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom Vlade Srpske Željkom Cvijanović, Vučić je rekao da je formiran tim koji će raditi na pisanju deklaracije Srbije i Republike Srpske s ciljem promovisanja prava zaštite identiteta srpskog naroda.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here