Govorimo ruski – Znanjem u Moskvu

0
1104

Panevropski univerzitet „Apeiron“ u saradnji sa Moskovskim regionalnim univerzitetom organizator je ovogodišnjeg takmičenja iz ruskog jezika pod nazivom „Meždunarodnaя olimpiada po russkomu яzыku“. Studenti i srednjoškolci iz čitave BiH imali su priliku da dostave svoje radove, a proglašenje pobjednika održano je u sklopu manifestacije obilježavanja „Dana slovenske pismenosti“ 5. juna u prostorijama Filološkog fakulteta Panevropskog univerziteta „Apeiron“.

U veoma jakoj konkurenciji prva nagrada pripala je učenici drugog razreda naše škole -Slađani Marković koja je dodjeli i svečanosti prisustvovala u pratnji profesorice i mentora Suzane Švrake. Kao nagradu Slađana će dobiti priliku da unaprijedi svoje znanje ruskog jezika tokom boravka u Moskvi u trajanju od 20 dana.

Svojim uspijehom Slađana nam je pokazala da je ruski jezik još uvijek živ među nama i da učeći jezike uistinu upoznajemo svijet. Našem mladom rusofilu poželimo nezaboravne trenutke i da na najbolji način predstavi naš mali grad u tako velikoj Rusiji./R.P./

 

 

PODIJELI