Grabar-Kitarović u Derventi: BiH je druga domovina hrvatskog naroda

0
900

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Derventu u sklopu službenog posjeta Bosni i Hercegovini.

Grabar Kitarović je ranije bez najave i u potpunoj diskreciji posjetila Ahmiće i Križančevo Selo. Prilikom posjete Derventi, predsjednica Hrvatske susrela se s predstavnicima HKD-a Napredak s kojima je razgovarala o položaju Hrvata u Republici Srpskoj.

Kazala je da je BiH ”druga domovina hrvatskog naroda” i poručila građanima da je ”Hrvatska uz njih”.

”Ovdje sam na poziv dopredsjednika Jerkovića, ali i zbog dubokih osobnih osjećaja. Podcrtavam brigu o Hrvatima u BiH, drugoj domovini hrvatskog naroda. Ja sam uz vas, Hrvatska je uz vas. Napredak je simbol”, kazala je ona u Derventi.

Podsjetimo, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak završava službeni posjet Bosni i Hercegovini obilaskom nekoliko opština na području središnje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo.

Prvobitno planirani trodnevni posjet skraćen je za jedan dan pa je obilazak Tuzle, Dervente i Orašja otkazan, a razlozi za to isključivo su organizacijske prirode.

Iz krugova bliskih predsjednici doznaje se kako će taj dio sjeverne Bosne posjetiti u martu kada njena kancelarija bude privremeno izmješten u Brodsko-posavsku županiju.

Zbog vremenskih uslova otkazan je i planirani obilazak franjevačkog samostana na Gučoj Gori kod Travnika pa će predsjednica posjetiti Novu Bilu, Vitez, Žepče i Usoru.

Službena posjeta hrvatske predsjednice BiH stavljena je u centar pažnje protekla dva dana te privukla pažnju mnogobrojnih medija, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj.

 

Kolinda Grabar Kitarovic u Derventi:”ovdje sam na poziv dopredsjednika Jerkovica ali i zbog dubokih licnih osjecaja. Podcrtavam brigu o Hrvatima u BiH, drugoj domovini hrvatskig naroda” @N1infoSA @N1infoSA @N1infoZG “ja sam uz Vas, Hrvatska je uz Vas. Napredak je simbol”

PODIJELI