Grad Prnjavor podržava projekte zajednica etažnih vlasnika

0
396

Gradonačelnik Darko Tomaš, danas je upriličio sastanak sa predstavnicima zajednica etažnih vlasnika u gradu Prnjavoru, koji su se odazvali javnom pozivu za sufinasiranje projekata u stambenim zgradama.

Grad Prnjavor je u budžetu izdvojio za ove namjene 20 hiljada maraka, dok se na javni poziv odazvalo šest, od čega je pet zajednica etažnih vlasnika ispunilo uslove, kaže gradonačelnik Tomaš.

„Želim se zahvaliti zajednicama etažnih vlasnika koji redovno izmiruju sve svoje obaveze, ali i na inicijativi da urede svoj životni prostor, jer tako i cijeli grad čine bolje mjesta za život. Zajednice su iskazale i svoje učešće za realizaciju projekata, što je bio i jedan od kriterijuma za rangiranje“, rekao je Tomaš. On naglašava da sredstva vjerovatno nisu dovoljna da svaka zajednica etažnih vlasnika riješi svoj problem, ali obećava podršku i naredne godine kako bi se obezbjedila razlika potrebnih sredstava.

Jadranka Kosić se u ime zajednice etažnih vlasnika zgrade „Sirano“ zahvalila gradonačelniku Tomašu za iskazanu podršku u relizaciji projekata. „Nama je krov u jako lošem stanju,prokišnjava, jedan stan u potkrovlju nam svaki put poslije kiše bude mokar, voda nam curi pored elektroinstalicija… Mi imamo nešto novca na računu, ali to nije dovoljno da saniramo krov“, kaže Jadrnka.

Na području grada Prnjavor registrovano je oko 120 zajednica etažnih vlasnika.

prnjavorlive.info/Radio Prnjavor

PODIJELI