Građani ne ostaju bez pasoša nakon 21. marta

0
1942

Pasošnih knjižica, po svemu sudeći, biće i poslije 21.marta.

Francuska firma “Gemalto“ odustala je od žalbe na tendersku porceduru koju je raspisala IDDEEA. Da građani BiH za dvije sedmice ne bi ostali bez pasoša Agencija za identifikaciona dokumenta je nastavila tamo gdje je stala pa je utvrdila da dvije firme ispunjavaju uslove za pregovarački postupak.

”U pregovaračkom bez objave obavještenja o nabavci za nabavku pasošnih knjižica utvrđuju se rezultati postupka prtkvalifikacije, te je utvrđeno da sljedeći kandidati ispunjavaju uslove i da su kvalifikovani:
1.UAB “ Garsu pasaulis “ , Litvanija
2.Milbauer, d.o.o Banjaluka”, stoji u saopštenju IDDEEA-e.


Da su šalteri u BiH radili punom parom poslednjih mjeseci potvrđuju i brojke. Broj izdatih pasoša u prva dva mjeseca ove godine znatno je veći nego u novembru i decembru što je najbolji dokaz da građani baš i ne vjeruju u obećanja političara da će naći rješenje.

Ministar civilnih poslova Adil Osmanović ni danas nije odgovarao na pozive ATV-a, ali je na sjednici Savjeta ministara sa kolegama podijelio optimistične vijesti da će pasoša, ipak, biti.

“Ukoliko ne dođe do ne predviđene situacijne da će bh.građani imati tokom cijele godine, a da se dugoročno rješenje priprema u toku narednih mjeseci, o tome nas je danas obavjestio ministar Civilnih poslova Adil Osmanovi“, rekao je Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

U prevodu znači da će jedna od dvije firme čiju ponudu IDDEEA označi kao prihvaljivu, potpisati ugovor samo na godinu dana.

Kako ATV saznaje, Agencija za identifikacione dokumente će, nakon izbora jednogodišnjeg dobavljača, u skladu sa planom javnih nabavki raspisati novi, međunarodni tender.

Najvjerovatnije da je to obećanje bilo i glavni povod francuskoj firmi da odustane od žalbe i tako spasi bh. ministre od fijaska s pasošima.

atv

PODIJELI