Gradiška -RADIO GRADIŠKA OBILJEŽAVA 40 GODINA RADA

0
323

Radio Gradiška obilježava danas 40 godina rada specijalnim cjelodnevnim programom i svečanim koktelom za zvanice iz političkog, privrednog i društvenog života ovog grada.
Gosti u današnjem programu Radio Gradiške su predstavnici Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća, raznih organizacija, predstavnici drugih medijskih kuća i bivši radnici ove medijske kuće.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je Radio Gradiška imao značajnu ulogu u informisanju građana proteklih 40 godina, posebno tokom ratnih dejstava devedestih godina prošlog vijeka.

Adžić je ovaj jubilej čestitao direktoru Radio Gradiške Aleksandri Stojanović, novinarima i svim zaposlenim, naglasivši da, uprkos dotrajaloj opremi, uspijevaju da opravdaju postojanje, obave sve zadatke i pravovremeno, tačno i profesionalno informišu građane.

On je, gostujući u programu, obećao da će Gradska uprava veoma brzo izdvojiti sredstva za nabavku nove studijske i emisione opreme, kako bi ova medijska kuća uz mnogo bolje uslove mogla da nastavi svoj rad.

Stojanovićeva je izrazila zadovoljstvo najavom Adžića o nabavci nove radijske opreme, navodeći da je to i najbolji rođendanski poklon svim zaposlenima.

Ona je rekla Srni da je Radio Gradiška kroz 40 godina rada imao uspone i padove, prošao lijepa, ali i teška vremena, ali da je najvažnije da je opstao, s obzirom na trend gašenja javnih lokalnih radio-stanica.

Radio Gradiška zvanično je počeo sa radom 29. septembra 1979. godine, kada je spiker Alma Hadžijusufović, tačno u 15.00 časova, javljanjem u program ozvaničila početak rada.

Prvi direktor ovog radija bio je Gojko Šerbula, a prvu redakciju činili su novinari Božo Šćepanović, Nenad Trifunović, Vlado Slijepčević i Jovan Joco Dakić, dok je muzički urednik bio Milutin Stajčić.

Prvi spikeri bile su Alma Hadžijusufović i Dubravka Lovrenović, a tehnički realizatori Nazif Čatak i Ivanka Kolundžić, šef računovodstva bila je Dragica Marjanović, a sekretar redakcije Enisa Zehirović.

Radio Gradiška je najstariji elektronski medij u ovom gradu, trenutno ima 11 zaposlenih i dva saradnika i jedna je od 16 lokalnih radio-stanica u Republici Srpskoj.

Osnovna djelatnost ovog radija je realizacija informativnog, obrazovnog, kulturnog, dječijeg, muzičkog, sportskog i drugih programa, s ciljem pravovremenog i objektivnog informisanja građana.

Radio Gradiška, odlukom Skupštine opštine Gradiška, od prošle godine priprema i izdaje “Gradiške novine”.

Centralna informativna emisija “Hronika Radio Gradiške” na programu je svakog radnog dana u 15.00 časova, a ova medijska kuća realizuje i brojne druge prenose i emisije iz oblasti privrede i društva, kulture i sporta.

Radio Gradiška emituje program na frekvenciji 98.8 megaherca od 6.00 do 21.00 čas, a program i informacije sa područja Gradiške objavljuje i na svojoj ineternet stranici /radiogradiska.com/, te na “Fejsbuk” stranici. /kraj/mm/am/foto

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here