GRAĐANI DA NE DIJELE LIČNE PODATKE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

0
324

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske upozorava građane Srpske da fotografije i podatke sa svojih ličnih dokumentata ne šalju putem društvenih mreža ili elektronske pošte zbog moguće zloupotrebe.
Tokom ovog mjeseca policija je dobila više prijava građana u vezi sa lažnom nagradnom igrom za bicikl “kapriolo”, koja je organizovana na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Iz MUP-a Srpske navode da je u petak, 20. septembra, objavljena nagradna igra na lažnoj “Fejsbuk” stranici na veb adresi https://www.facebook.com/Capriolo-113461090049471 u kojoj firma “Kapriolo” poklanja 25 bicikala.

U saopštenju se pojašnjava da je za učešće u nagradnoj igri potrebno da korisnik označi da mu se sviđa stranica, te da podijeli objavu na vlastitom profilu i u inboksu navede broj od 1 do 500.

“Učesnici lažne nagradne igre nakon toga zaprimaju poruku da su dobitnici bicikla, ali da, radi preuzimanja nagrade moraju dostaviti svoju fotografiju i sliku ličnog dokumenta, a traže se i ostali podaci kao što je ime roditelja, adresa, kontakt telefon”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

MUP Srpske obavještava građane da je, kao i u ranije evidentiranim slučajevima, jedini cilj izvršioca koji je kreirao ovu stranicu da pribavi njihove lične podatke radi zloupotrebe.

PODIJELI