Gradonačelnik zabranio psima da laju

0
561
Gradonačelnik mjesta Fukjer na sjeveru Francuske zabranio je psima da pretjerano laju.

On kaže da je ova zabrana izrečena kako bi smanjio “zagađivanje bukom” i kao odgovor na “pse koji laju i dan i noć i stvaraju neizdrživu situaciju u selu”, objasio je Žan Pjer Estjen.

Vlasnici pasa u ovom francuskom mjestu moraće da plate kaznu od 68 evra za “prolongiran ili ponovljen lavež” u slučaju kada su psi ostavljeni sami u ograđenim prostorima, javlja BBC.

“Cilj nije da zabranimo pse i nećemo da kažnjavamo ljude i za najmanji lavež. Grad nema ništa protiv pasa, ali ako odlučite da ih imate, onda ih dresirajte”, rekao je Estjen za francuski list Le Parisien.

Psi koji su skloni lajanju takođe će morati da budu sklonjeni sa ulice i držani u kućama ako njihovo lajanje “ometa odmor ili opuštanje” 1.400 stanovnika ovog mjesta. Zabrana je donijeta nakon što mještani potpisali peticiju protiv jednog svog komšije. ”

Zabranu su već kritikovali aktivisti za prava životinja. “Ako psi imaju usta, ona im služe za lajanje. Nikad nisam vidio da pas laje od ujutro do uveče”, rekao je predsjednik udruženja.

PODIJELI