GUŽVE NEMA, POVOLJNI USLOVI ZA VOŽNJU 

0
395

Povoljni vremenski uslovi jutros pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, gužvi za sada nema, a u toku dana se na pojedinim dionicama očekuju obustave zbog međunarodne biciklističke trke “Banjaluka-Beograd”, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.
Obustava saobraćaja zbog biciklističke trke koja ide od Beograda prema Banjaluci danas će postepeno biti na snazi od 11.30 do 16.00 časova na dionicama magistralnih putnih pravaca Bijeljina-Brezovo Polje /granica da Brčko distriktom/, zatim Šamac-Modriča, Modriča-Bukovac-Kotorsko-Doboj-Matuzići-Jelah-Teslić.

Za sutra je zbog trke najavljena obustava od 9.30 do 16.00 časova na magistralnom putu Drugovići-Prnjavor-Derventa-Bijelo Brdo-Srbac-Mali Razboj LJevčanski-Nova Topola-Laktaši-Klašnice-Banjaluka.

Iz AMS-a napominju da je na putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

Zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Krupac-granica Srpske, odnosno Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

Nakon sanacije odrona normalizovano je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na magistralnom putu Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu na području opštine Modriča, zatim na dionici od Klašnica do Šargovca zbog izgradnje sobraćajnice za Zalužane, te od Banjaluke do Čelinca i Kotor Varoša, kao i na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku gradnja staza za pješake.

Izmjene saobraćaja su aktuelne i na auto-putevima Gradiška-Banjaluka i “9. Januar” od Banjaluke do Doboja zbog izgradnje naplatnih stanica Čatrnja i Mahovljani.

Jednim kolovoznom trakom zbog klizišta vozila prolaze na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

I dalje je u Trnu na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu.

Na području Banjaluke danas će zbog održavanja različitih manifestacija dolaziti do obustava i izmjena u odvijanju saobraćaja.

Povodom obilježavanja Dana grada i održavanja koncerta Željka Samardžića večeras će od 19.00 do 23.00 časa biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.

Saobraćaj će privremeno biti obustavljan i zbog Festivala sporta, muzike, zabave i edukacije.

U FBiH danas će do 17.00 časova zbog asfaltiranja biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Nemila-Bistričak.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici auto-puta Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona koriste putni pravac Travnik-Donji

PODIJELI