Hakerski napad na server UKC-a RS: “Ogorčeni smo”

0
262

Nakon pet dana od posljednjeg napada hakera, jutros od 7.20 časova server Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je pod jakim napadima hakera koji još uvijek traju, saopštila je pomenuta zdravstvena ustanova.

“Ovim putem obavještavamo predstavnike medija i javnosti da do daljnjeg Služba za informisanje UKC RS ne prima e-mailove, niti može odgovarati sa službene e-mail adrese [email protected]”, navodi se u saopštenju UKC RS.

Kako se dodaje u saopštenju, napadom su ponovo pogođene službene e-mail adrese saradnika za informisanje, sekretarica generalnog direktora i nekih članova Uprave.

“Obavještavamo javnost da smo blokirani i tražimo razumijevanje, ne možemo odgovarati jer ne primamo ulazne poruke te sve upite možete slati na alternativni email [email protected] Ogorčeni smo i ovo smatramo atakom i na same pacijente i njihovo zdravlje, jer se često dešava da na navedene adrese stiže izuzetno važna dokumentacija koja se direktno tiče liječenja pacijenata kako u našoj ustanovi, tako i van nje”, ističe se u saopštenju.

Iz UKC RS napominju da je na “napadnute e-mail adrese juče stigla poruka vulgarnog sadražaja sa e-mail adrese: [email protected], koju radnici UKC-a Republike Srpske najžešće osuđuju i doživljavaju kao još jedno poniženje”.

NEZAVISNE

 

PODIJELI