Hercegovka koja je vriskom otjerala zvijer: Glava mu je bila ko tepsija, ali nisam se prepala

0
787

Nakon “posjete” medvjeda trebinjskom selu Orovac, kada je Čedomirka Đajić (56) imala blizak susret sa ovom zvjeri, ni sinoć, prema njenim rečima, nije bilo mirno.

Stoka se oglašavala, zbog čega vjeruje da je nezvani gost ovog puta sa sigurne udaljenosti “izviđao” teren.

Ova hrabra Hercegovka, koja je juče otjerala medvjeda, s novim danom povela je stoku ponovo na ispašu, a strahu mjesta nema. O događaju koji je odjeknuo u medijima kaže za “EuroBlic” da tu nema šta posebno da se priča jer nije bila preplašena.

“Stado je bilo oko mene i ovce su počele odjednom da mi se približavaju. Krenem naviše i vidim da se nešto tamo prevrće. Pomislila sam da je vuk, ali kada sam prišla vidim da je medvjed. Glava mu je bila k’o tepsija. Napao je jednu ovcu, koja je i jutros živa, ali pitanje šta će s njom da bude”, priča Čedomirka, koja nije željela da se fotografiše.

Ostala je pribrana, uzela telefon i nazvala jednog komšiju, koji ju je savjetovao da se popne na gredu. Nije ga poslušala, već je počela da viče u pokušaju da uplaši zvjer. Medvjed je tada pustio ovcu i otišao prema brdu, dok je Čedomirka mirno povela stado na drugu stranu.

Potom su na teren izašli lovci, koje ona inače obavještava kada vidi kakve tragove životinja.

Orovac se nalazi u kotlini, ali ni ovo selo u Hergovini nije pošteđeno odlaska stanovništva.

“Malo je ljudi ostalo u selu. Nema nas ni 15-ak da tu spava, dok vikendom dođu oni koji su odselili u Trebinje”, priča ova žena, čije je troje djece otišlo put boljeg života.

(blic.rs)

PODIJELI