Heroj: Dostavljač mlijeka uhvatio bebu bačenu s prozora

0
588
Dostavljač mlijeka Li Gang iz Heilongjainga u Kini postao je pravi heroj nakon što je u javnost izašla dramatična snimka akcije spasavanja bebe iz stana u kojem je izbio požar.

Li Gang nije ni slutio da će postati pravi heroj kada je u jednu prodavnicu otišao dostaviti mlijeko.

Dok je dostavljao mlijeko u supermarket ušla je žena koja je očajnički objašnjavala da u obližnjoj zgradi gori stan i da na prozorskoj dasci sjedi žena s četveromjesečnom bebom.

Li i njegov kolega pojurili su prema zgradi kako bi pomogli unesrećenoj ženi koja je pokušavala pobjeći od požara. Budući da nisu imali vremena da gase požar Li je predložio bebinoj majci Vang Zimin da im baci bebu kako bi je spasili.

Ugrađeni videozapis

Sky News

@SkyNews

A heroic milkman catches a baby falling from a swaddle that suddenly broke, as the mother tried to escape a burning room.

For this and more videos, head here: http://news.sky.com 

Broj osoba koje o tome govore: 98

Na snimci se vidi kako Li hvata bebu koju je majka doslovce bacila s prozora. Kada su bebu uhvatili odveli su je na sigurno, a kasnije su pomogli i majci bebe.

Vang je kasnije objasnila lokalnoj televiziji kako je u početku bilo strah baciti bebu, ali da je osjetila olakšanje kada je Li uhvatio.

“Li je pravi heroj”, rekla je Vang i dodala kako je beskrajno zahvalna Liju i njegovom kolegi što su ih spasili.

PODIJELI