Hiljadu dolara osobi koja će koristiti telefon na preklop

0
641

Izgleda kao da su do juče mobilni telefoni na preklop bili najveći hit, ali danas su postali antikviteti. Upravo zbog toga pojedine kompanije objavljuju oglase u kojim plaćaju ljudima da ponovo koriste telefone na preklop umjesto modernih smartfona.

Da bi proslavili 30. godišnjicu objave prvog telefona na preklop, internet i telefonski provajder iz Jute “Frontier Communations” je objavio da će određenom srećniku platiti 1.000 američkih dolara ako se odrekne modrenog smart telefona i koristi telefon na preklop punih sedam dana.

Korisnik će pritom morati i da objavljuje video-snimke o tome koliko mu je potrebno vremena da obavi osnovne zadatke, poput slanja SMS poruka i mejlova, kao i da li će mu odricanje od smartfona uticati na poslovnu produktivnost. Pored toga, korisnik će morati da vodi i evidenciju koliko će sna imati u tih sedam dana, te da li je zahvaljujući starom telefonu promijenjen njegov socijalni status.

“Sve navedeno je tačno. Mi tražimo jednu hrabru dušu koja je voljna da se odrekne smartfona na punih sedam dana u korist telefona na preklop. To je ludilo! Znamo i sami. Baš zato želimo da vidimo šta će se dogoditi. Koliko ćete spavati? Da li ćete biti produktviniji ili manje produktivni, kao i koliko vam je vremena potrebno za obavljanje nekih osnovnih radnji. Platićemo srećnom dobitniku 1.000 dolara i uručiti mu telefon na preklop, s kojim treba da preživi tu nedjelju”, poručili su iz kompanije koja je objavila oglas.

Osim starog telefona na preklop, korisnik će dobiti još nekoliko sitnica iz tog perioda, među kojima su torbica – popularna “pederuša”, u kojoj će biti papirna mapa grada, koja treba da zamijeni modernu GPS navigaciju, džepni imenik, olovku, kao i nekoliko CD-ova iz devedesetih, koji će biti alternativa modernim medija plejerima.

Iz ove kompanije tvrde da se na njihov oglas javilo više od 30.000 ljudi, a samo jedna osoba će imati priliku da osvojio 1.000 dolara.

Jedini uslovi za prijavu su da takmičari moraju biti stariji od 18 godina te da moraju biti veoma aktivni na društvenim mrežama. Osim toga, oni će kamerama morati svakodnevno dokumentovati kako izgleda njihov dan kada se služe “antičkim” telefonom. Pobjednik ovog konkursa biće odabran 7. jula.

(ODDYCENTRAL.COM)

PODIJELI