Hirurzi iz stomaka djevojke izvadili nakit vrijedan 123 hiljade KM

0
337

Ljekari u indijskoj državi Vest Bengal ostali su zaprepašteni kada su iz stomaka 26-godišnjakinje izvadili nakit i kovanice u vrijednosti od 53.000 funti ili blizu 123.000 KM koje je progutala.

Runi Katun javila se u bolnicu sredinom jula kada je počela povraćati svaki obrok. Ljekari su je uputili na hitnu operaciju kada su vidjeli šta se sve krije u njenom stomaku.

Tokom operacije iz utrobe Indijke izvađeno je 69 zlatnih lanaca, 80 minđuša, 46 novčića, osam medaljona, 11 nosnih minđuša, četiri ključa, pet komada nakita za nogu i jedan ručni sat.

Katun je navodno gutala nakit iz prodavnica, ali i u kući. Njena majka ispričala je da je primijetila da su počeli nestajati lančići i minđuše iz njene kuće, ali nije imala pojma da ih je njena kćerka gutala.

Sidarta Bisvas, šefica hirurškog odjela u bolnici “Rampurhat” rekla je kako je pacijentica izgledala veoma slabo i mršavo kada se javila ljekariima.

Njen hemoglobin bio je tako nizak da ljekari nisu mogli obaviti operaciju dok je nisu doveli u stabilno stanje.

“Njeno stanje je bilo toliko kritično da joj je trebalo najmanje pet boca krvi. Nije mogla čak ni fizički da unosi hranu, pa smo morali ubrizgavati hranu kroz njena usta”, ispričala je Bisvas.

Katun je sada stabilizovana i zadržana na daljnjem liječenju.

(klix.ba)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here