Horoskop otkriva kakva ste mama

0
563

Pronađite svoj horoskopski znak pa pogledajte da li ste komplikovane ili idealne majke.

Prema horoskopu svaki znak ima svoje vrline i mane, ali neki znakovi su više predodređeni za majčinstvo nego drugi.

Donosimo listu od najboljih do najkomplikovanijih mama.

Naravno, ovo su opšte osobine, a svaka osoba je jedinstvena pa ne morate sa sigurnošću uzimati ove činjenice.

1. Ovan

Mama Ovan drži se strogog rasporeda koji njena djeca imaju; časovi klavira, sport, društvena događanja i porodične obaveze. U međuvremenu mama ima jako bogat raspored.

Ona želi da njena djeca razvijaju pustolovni duh, ali i da se ne stide da isprobaju nove stvari.

Podstiče ih da se suoče sa izazovima i da se bore za ono u što vjeruju. Ponekad su oprezne, ali skoro uvek će požaliti. Ova mama će ponekad jako gurati svoju djecu, ali bi trebala da nauči da sluša svoju djecu, odnosno da zna šta djeca žele ili ne žele da rade.

2. Bik

Mama u ovom znaku ima nevjerovatno strpljenje – toliko da vam se ponekad čini da je svetica. Ne pravi greške, realistična je i čvrsto stoji na zemlji. Ova mama može biti jako tvrdoglava što može biti veliki problem kada djeca dođu u tinejdžerske dane.

Ako ste slučajno prisustvovali raspravi između nje i djece u tinejdžerskim danima znate koliko to nije lijepo. Naučiće djecu da poštuju ljepotu i prirodu. Budući da može biti sklona preteranom hedonizmu i trošenju novca na odjeću i hranu, mora paziti da njena djeca ipak nauče nešto o novčanoj vrijednosti.

3. Blizanci

Mama Blizanac može razgovarati o bilo čemu sa svojom djecom – vrlo često razgovor o seksu obavi vrlo rano. Nema nikakvih tajni pred njima, a djeca imaju razvijene komunikacijske veštine i jako su svjesni svega što se događa u svijetu oko njih.

Jedna od stvari koju ovu mamu čini jedinstvenom je sposobnost da razumije svoju djecu bez obzira na njihov pol ili starost. Ona će djeci organizovati najbolje zabave i najluđa igre.

4. Rak

Mama Račica njeguje i štiti. Zapravo, njena deca znaju da su istinski voljeni i zbrinuti. Uvijek je tu da sluša i da im pomogne da se osjećaju bolje. Ona želi da njen dom bude mjesto ljubavi i utjehe i da njena djeca mogu sve sa njom podijeliti.

Kada ništa ne može da učini, ona će ispeći najdraže kolače ili užinu kako bi se oni i dalje osjećali obožavano. Takođe je odlična u razvijanju djetetove kreativnosti i ne stidi se kada treba podijeliti djetetovu genijalnost sa svijetom.

5. Lav

Mama Lavica je najviše djetinjasta od svih znakova. Ona uživa u igranju sa djecom i velikodušnom darivanju. Takođe, može biti i jako samouvjerena, ali i staviti sebe ispred djece. Radi li ona tu skupu zabavu zato što je to tražio njen sin ili samo želi da impresionira druge mame?

Ona duboko voli svoju djecu, ali može imati narcisoidne sklonosti jer razmišlja o svojoj djeci kao o produžetku sebe. Možda će flertovati sa djetetovim učiteljom, čak i ako djetetu bude neugodno.

6. Djevica

Šta god da je slomljeno, mama Djevica će uraditi sve kako bi to popravila, bilo da se radi o igrački ili slomljenom srcu. Ima visoka očekivanja kada su u pitanju njena djeca i može biti jako kritična, ali ona ih duboko voli čak i kada ju razočaraju. Kraljica je multitaskinga u roditeljstvu, a njena kuća biće jako čista i u potpunom redu. Ona želi svoju djecu da disciplinuje i nauči ih da ne odustanu od stvari koje im se čine teškim.

Mama Djevica ima perfekcionističke sklonosti i može biti previše “tvrda” u odgajanju djece ako ne pripazi.

7. Vaga

Vaga je odlična mama jer je jako uravnotežena i mirna. Podstiče sklad u kući i kada dođe do nesporazuma između djece, može vidjeti svačiju perspektivu i pomoći da se nađe rješenje.

Mama Vaga ne voli kad mora da sprovodi disciplinu i radije će biti prijatelj, nego roditelj, ali obično čeka da djeca odrastu. Najvažnije joj je da nauči djecu da dijele, saosjećaju i budu dobri prijatelji.

8. Škorpija

Mama u ovom znaku ima razvijenu intuiciju i često zna šta se događa sa njenim djetetom i prije nego što je ono svjesno šta čini. Odane su, iskrene i ponašaju se zaštitnički sve dok joj njena djeca govore istinu.

Pazite da na bilo koji način ne vrijeđate njenu djecu ili im na bilo koji način stvorite problem jer će se jače boriti za njih nego za sebe. Potrebe porodice postaviće iznad sebe i strastveno će je braniti kad god bude osjećala opasnost.

9. Strijelac

Žena u ovom znaku ima veliko srce i želi sa djetetom podijeliti sav svoj svijet. Vrlo je vjerovatno da će početi da putuje sa njima u ranom uzrastu. Razvijaće kod djece želju za znanjem i snažan osjećaj nezavisnosti, kao i čudan smisao za humor.

Ona je zabavna mama i zna da je djetinjstvo kratko pa želi da njena djeca uživaju u svakom trenutku. Mogu biti jako impulsivne – u jednom trenutku putuje negdje, a u drugom žele da provedu cijeli dan na plaži. Možda nema toliko puno pravila kao drugih mama jer želi da njena djeca razvijaju vlastite sposobnosti, a ne da kopiraju nju.

10. Jarac

Ova mama će se za svoju djecu boriti do smrti. Ona je potpuno odana i uvijek će biti uz njih. Neće oklijevati jer majčinstvo shvata jako ozbiljno. Svojoj djeci želi da usadi radne navike i da ih nauči disciplini i fokusu.

Možete biti sigurni da njena djeca dobijaju džeparac, a da novac zarađuju obavljanjem kućnih poslova i brigom o mlađoj braći ili sestrama. Treba ih nekad podsjetiti da uzmu vrijeme samo za sebe, a ne da svaki slobodan trenutak posvete svojoj porodici.

11. Vodolija

Ovoj mami važno je da bude iskrena prema sebi. Ona će se možda odlučiti da se djeca školuju kod kuće, ali će im omogućiti i da imaju nekoliko sati napolju. Naučiće djecu da je važno pomagati drugima, ali će njena djeca biti svjesna i globalnog zagrijevanja. Mama u ovom znaku će podstaknuti maštu djeci, ali će im dozvoliti i da eksperimentišu.

Međutim, neće imati strpljenja i razumijevanja za ispade besa ili bilo kakve emocionalne izlive. Možda je treba podsjetiti da je važno da djeci pokaže koliko ih voli i da ih u to treba uvjeriti.

12. Ribe

Riba će svojoj djeci usaditi ljubav prema umjetnosti i ohrabriti ih da budu kreativni. Njena djeca će biti osetljiva i maštovita, a naučiće da pokažu ljubaznost i saosjećanje prema drugim ljudima.

Mama Riba će svoju djecu naučiti ljubavi, osjećaju ponosa i pravde, a i pomaganju drugim ljudima, ali i nezavisnošču. Možda ova mama neće znati da nauči svoju djecu kako snove da pretvori u stvarnost, ali će ih podržati na njihovom putu ka ostvarenju ciljeva, piše Yumama.

PODIJELI