Hrabra Tuzlanka Adela Jaganjac razotkrila manijaka iz Fojnice: Kako sam od pedofila spasila kćerku

0
310

Pedofil A. Š. iz Fojnice upao je u zamku hrabre Tuzlanke Adele Jaganjac, koja je spasila svoju 13-godišnju kćerku A. J. učenicu osmog razreda.

Ova hrabra majka raskrinkala je manijaka koji je porukama i pozivima uznemiravao djevojčicu na Fejsbuku.

Sve je počelo u nedjelju, kad je 13-godišnjakinja dobila zahtjev za prijateljstvo na Fejsbuku. Adela kaže da njena kćerka ne koristi mnogo društvene mreže, naročito ne Fejsbuk, tako da joj prizna svaki put kad joj se neko javi.

– Rekla mi je taj dan: “Mama, meni se javio neki momak.” Čim sam pogledala, vidjela sam da se radi o lažnom profilu. Bilo je tako očito, ali ja sam odlučila da po svaku cijenu saznam ko je u pitanju – rekla je Jaganjac.

Ubrzo su uslijedile poruke manijaka, ali pedofil je, kako je kazala, bio lukav pa je djevojčicu uporno nagovarao da prva pošalje svoje slike.

– Znala sam da moram smisliti nešto što će ga navesti da piše dalje, da se opusti i, na koncu, da otkrije svoj identitet. Bilo me sramota, ali sam morala slikati svoj donji dio tijela u vešu kako bih stekla njegovo povjerenje. Kćerki sam rekla da se ništa ne brine i da ću sve riješiti sama. I jesam – ispričala je hrabra Tuzlanka.

Pedofil je tada uzvratio još bolesnijim porukama i eksplicitnim fotografijama, ali lice nije otkrio. Tada je kćerki, kako nam je ispričala Jaganjac, kazala da ne postoji drugi način osim da djevojčica sa manijakom uspostavi videopoziv na Mesindžeru.

– Gurnuo je ruku u bokserice… Rekla sam joj da se smiri i da će sve biti u redu, jer ću je zaštititi. Kćerka se tresla od straha, ali sam je smirila i urazumila. Mahnula mu je putem kamere, on njoj i to je bilo sve. Tada sam mu vidjela lice i saznali smo konačno o kome se radi. Sve poruke i slike prebacila sam na CD i prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koje radi na slučaju. Prema informacijama koje imam, on će biti priveden u Policijsku stanicu Fojnica – rekla je Jaganjac.

Upozorenje roditeljima

Adela je kazala da, kao roditelj, osjeća dužnost da sve majke i očeve upozori da obrate pažnju s kim im dijete komunicira na društvenim mrežama i da što više razgovaraju s djecom.

– Zlostavljanja, nasilja i zanemarivanja djece bilo je i prije, ali se o tome manje govorilo. Zato nam djeca trpe ovakve stvari, jer živimo u vrijeme kad je glavno šta će narod reći. Problem tjelesnog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja djece prisutan je manje-više u svim sredinama, ali se skriva. Spasila sam kćerku od manijaka. Nema ćutanja, istrajaću u tome da završi tamo gdje mu je mjesto – odlučno je kazala Jaganjac.

Sin lokalnog imama

Adeli Jaganjac javila se sestra osumnjičenog A. Š. iz Fojnice. Kaže da ju je mnogo potresao taj razgovor, jer se radi o čestitoj porodici.

– Otac im je efendija. Žena je pogođena ovim što se desilo. Rekla mi je da je pitala brata zašto je to uradio, a on joj je kazao: “Nisam nešto dobro u posljednje vrijeme.” Žao mi je te porodice, ali on je veoma dobro znao šta radi i kome piše – navela je Tuzlanka, piše avaz.ba.

(Avaz)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here