Hram Svetog Georgija u Prnjavoru uskoro u punom sjaju

0
2052
??????????????

Uz prisustvo brojnih parohijana, u potri hrama Svetog Georgija u Prnjavoru danas je obilježen veliki hrišćanski praznik Ivanjdan.

Arhijerejski namjesnik prnjavorski, Duško Drinić istakao je da je ovo  prilika da se zvanice okupe na molitvenom saboru u ime slave crkve- Sv. Georgija.

??????????????
??????????????

“Znamo da mnogi naši parohijani slave svetog velikomučenika Georgija, pa nismo u mogućnosti da ih počastimo i stoga to činimo danas, na Ivanjdan” kazao je paroh Drinić.

Drinić je ovom prilikom rekao i da su u toku radovi na rekonstrukciji objekta svetoga hrama, dodavši da bi konstruktivni dio građevinskih radova do kraja godine trebao biti završen.

??????????????

“Zvonik je u potpunosti završen, postavljen je novi krst, stari sat je takođe obnovljen, stavljena je nova fasada, a u toku je pokrivanje objekta bakarnim limom, što bi trebalo biti završeno kroz nekih dvadesetak dana. Nakon toga slijedi uređenje unutrašnjosti crkve, malterisanje, postavljanje novih prozora i drugo” rekao je Drinić.

I Svetosavski dom, koji se gradi već dvije decenije, biće uskoro završen, a 25. septembra ove godine biće služena sveta arhijerejska liturgija od strane episkopa Vladike Jefrema, povodom završetka radova na crkvenom hramu, a potom i osvećenje Svetosavskog doma.

Paroh se ovom prilikom zahvalio svim priložnicima, na čelu sa načelnikom opštine Prnjavor, Sinišom Gatarićem, koji su pomogli da crkva ponovo zablista u punom sjaju.

“Istakao bih i pohvalio i akciju prnjavorskih pravnika, koji su se okupili i obezbijedili sredstva da se ponovo u funkciju stavi crkveni sat, tako da smo im zaista zahvalni” poručio je paroh Drinić.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here