Novi problemi na gradilištu kod Muzičke škole – ali objekat je bezbjedan!

0
2183

Nakon iskopa zemlje za igradnju stambeno-poslovnog objekta kod Muzičke škole u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru, javljaju se novi problemi za stari školski objekat. Naime, jutros se zemlja pomjerila i uništila vodovodni šaht, nakon čega je nestalo vode u nekoliko obližnjih objekata. Kako smo saznali, kvar je brzo popravljen, ali ostaje bojazan da li izgradnja nove zgrade može da ugrozi objekat Muzičke škole.

20141205_115237Zato smo tražili informaciju u opštini Prnjavor, a iz kabineta načelnika Siniše Gatarića, potvrđeno nam je da izgradnja stambeno poslovnog objekta trenutno ne ugrožava stabilnost Muzičke škole, niti sigurnost zaposlenih i učenika.

“Inspekcija svakodnevno vrši nadzor nad izgradnjom stambeno-poslovnog objekta i objekta Muzičke škole uz prisustvo izvođača radova, investitora, direktora Muzičke škole i nadzornog organa. Za izgradnju objekta obezbjeđena je sva zakonom propisana tehničko-građevinska dokumentacija, kako od strane investitora, tako i od strane izvođača radova preduezća DOO Proda mont Doboj. Za svako eventualno uočeno oštećenje od strane nadležne urbanističko – građevinske inspekcije, nalaže se hitno saniranje i postupanje po nalogu”, kaže se u pisanoj informaciji iz kabineta načelnika.

Potvrđeno je da će se pored svakodnevnog inspekcijskog nadzora, reagovati na svaku prijavu iz Muzičke škole ili roditelja djece. prnjavorski.net

 

PODIJELI