Novi problemi na gradilištu kod Muzičke škole – ali objekat je bezbjedan!

0
1901

Nakon iskopa zemlje za igradnju stambeno-poslovnog objekta kod Muzičke škole u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru, javljaju se novi problemi za stari školski objekat. Naime, jutros se zemlja pomjerila i uništila vodovodni šaht, nakon čega je nestalo vode u nekoliko obližnjih objekata. Kako smo saznali, kvar je brzo popravljen, ali ostaje bojazan da li izgradnja nove zgrade može da ugrozi objekat Muzičke škole.

20141205_115237Zato smo tražili informaciju u opštini Prnjavor, a iz kabineta načelnika Siniše Gatarića, potvrđeno nam je da izgradnja stambeno poslovnog objekta trenutno ne ugrožava stabilnost Muzičke škole, niti sigurnost zaposlenih i učenika.

“Inspekcija svakodnevno vrši nadzor nad izgradnjom stambeno-poslovnog objekta i objekta Muzičke škole uz prisustvo izvođača radova, investitora, direktora Muzičke škole i nadzornog organa. Za izgradnju objekta obezbjeđena je sva zakonom propisana tehničko-građevinska dokumentacija, kako od strane investitora, tako i od strane izvođača radova preduezća DOO Proda mont Doboj. Za svako eventualno uočeno oštećenje od strane nadležne urbanističko – građevinske inspekcije, nalaže se hitno saniranje i postupanje po nalogu”, kaže se u pisanoj informaciji iz kabineta načelnika.

Potvrđeno je da će se pored svakodnevnog inspekcijskog nadzora, reagovati na svaku prijavu iz Muzičke škole ili roditelja djece. prnjavorski.net

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here