Humanitarci posjetili višečlanu porodicu Kokić u Brodu: Pokloni za male borce velikog srca

0
356

Dobri ljudi velikog srca još jednom su položili ispit humanosti čistom desetkom, izmamivši osmijehe na lica desetoro malih Kokića iz Broda, koji su nedavno ostali bez majke i kao podstanari žive u trošnoj kući.

Armija humanitaraca na čelu sa Milanom Savanovićem iz Banjaluke posjetila je u nedjelju djevojčice i dječake, male borce velikoga srca. U pomoć su priskočili Milanovi brojni prijatelji, koji su se i do sada odazivali svakoj akciji. Za malene Kokiće obezbijedili su hranu, odjeću, higijenska sredstva, posteljinu, slatkiše, školski pribor, novu veš-mašinu i televizor da bi im bar za neko vrijeme olakšali svakodnevicu. I tu ne planiraju da stanu.

– Deset anđela, deset naših neuprljanih duša. Želim da zahvalim svima koji ne posustaju, odazivaju se, pakuju, doniraju i voze. Hvala jer ste omogućili da ova porodica dobije osnovna sredstava za život. Hvala i našem Srbskom sabranju Baštionik na učešću i podršci. Sa stvarima koje su kupljene sakupljeno je oko 4.000 maraka. Nastavljamo još jače dok Kokići ne dobiju svoju kuću – istakao je Savanović za “Glas Srpske”, naglasivši da se tokom akcije za pomoć ovim mališanima javila gospođa Nataša Saremi, koja želi djeci da uplaćuje svaki mjesec po 500 dolara. Dodao je da su djeca bila presrećna kada su došli.

– Ostali su zatečeni. Kazali su mi da nikada toliko stvari nisu dobili – ispričao je Savanović.

Savanović i njegova armija humanitaraca još jednom su pokazali da dobrota ne poznaje granice i da je važno samo imati sluha za druge. Svi koji žele pomoći mogu se uključiti u akciju i javiti se Savanoviću na društvenim mrežama.

Jedina želja desetoro djevojčica i dječaka koji su nedavno izgubili majku Biljanu jeste da ostanu zajedno, zbog čega je i opština Brod pokrenula humanitarnu akciju da im kupi kuću. Prema riječima načelnika Zorana Vidića, namjera je da Kokićima bude kupljena kuća na relaciji između osnovne i srednje škole. U akciju su se već uključili brojni Brođani, a podrška stiže i od institucija Srpske.

O Biljani i njenih desetoro mališana i njihovom teškom životu prije četiri godine pisao je “Glas Srpske”. I tada su kraj s krajem sastavljali zahvaljujući humanistima. Biljana je početkom aprila ove godine preminula u 37. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Račun

Svi koji žele pomoći da mališani što prije dobiju novu kuću novac mogu uplatiti na poseban račun opštine Brod za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić. Broj računa je: 562-005-81651888-44 kod NLB Banke Banjaluka.

Devizni račun, opština Brod – poseban račun za pomoć socijalno ugroženoj porodici Kokić, Svetog Save 17, 74450 Brod, IBAN: BA395620058165190202, SWIFT BIC: RAZBBA22, kod NLB Banke Banjaluka.

/Glas Srpske/

PODIJELI