Humanitarna akcija ispred hotela “Jelena”: Pica-majstori pomažu Slobodanu Kovačeviću

0
191

Ispred restorana hotela “Jelena” u sklopu tržnog centra “Emporijum” u subotu, 17. aprila, pica-majstor Siniša Malešević, uz pomoć Bojana Dragića, praviće i prodavati pice za simboličnih pet KM, a sav prihod od prodaje biće uplaćen za liječenje Slobodana Kovačevića, kojem je potrebna finansijska pomoć za transplantaciju srca.

Tokom aprila biće aktivan i humanitarni broj 1457 putem kojeg je moguće donirati jednu KM za pomoć u liječenju ovog tridesetogodišnjaka.

Inače, Kovačević je donedavno radio u ugostiteljstvu i društvo uveseljavao svirajući bubnjeve, a razbolio se krajem decembra prošle godine. Kovačeviću je u Kliničkom centru Srbije, na Klinici za kardiohirurgiju u Beogradu, u februaru ove godine uspostavljena dijagnoza dilativna kardiomiopatija, opasna bolest srca, koja se uglavnom teško prepoznaje, pa se i liječenje ne započne na vrijeme.

Kako napreduje bolest, srčani mišić sve više slabi i smanjuje se njegova pumpna funkcija i održavanje normalnog ritma srca. Zbog ozbiljnosti situacije i životne ugroženosti Slobodan je indikovan za transplantaciju srca, koju bi što prije trebalo uraditi. Riječ je o mladom čovjeku rođenom 1991. godine, koji osnovne fiziološke funkcije mora obavljati u postelji u fazi mirovanja jer bi svaki napor po njega mogao biti koban.

Svi koji žele da pomognu Slobodanu mogu to da učine i uplatama na žiro-račun 5520001947516690 u Adiko banci, a račun glasi na ime njegovog oca Slavka Kovačevića.

/Glas Srpske/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here