Humanitarni bazar u Prnjavoru za Minju Matić iz Kragujevca

0
452

Prnjavorčani su postali dio akcije prikupljanja sredstava za djevojčicu Minju Matić iz Kragujevca, koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan.

Lijek za bolest postoji, ali u Americi, a za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.

Tri Prnjavorčanke, Sanja Golić, Marija Blagojević i Jelena Alibalić objavile su na društvenoj mreži namjeru da organizuju ovaj događaj, te su ih podržale brojne sugrađanke.

Sve je organizovano u hodu; na nekoliko štandova na gradskom trgu izloženi su brojni artikli; odjeća, nakit, cvijeće, knjige, ručni radovi i drugi predmeti, kao i poklon bonovi frizerskih i kozmetičkih salona, fitnes-centara, ugostiteljskih objekata i fotografskih radnji.

Sva prikupljena sredstva od prodaje su namijenjena fondu za liječenje male Minje Matić.

„Objavili smo post na Facebook grupi „Mame Prnjavor“ i tako su nam se žene javile. Odaziv je bio ogroman“, kaže Sanja Golić, jedna od organizatorki.

Marija Blagojević kaže da je zadovoljna organizacijom, odzivom humanih ljudi, kao i posjetom Prnjavorčana, koji su pokazali da su humana sredina u kojoj i te kako postoji empatija.

„Svi koji žele pomoći maloj Minji mogu uplatiti novac na namjenski račun, kao i pozvati humanitarni broj 1433, kojim doniraju 1 KM za liječenje Minje“, poručila je Jelena Alibabić.

Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija “Budi human – Aleksandar Šapić”.

Humanitarni bazar za Minju je već održan u nekoliko gradova u Republici Srpskoj, a bazar svoje putovanje nastavlja, tako da je već naredni zakazan 28. novembra u Trebinju.

(TV K3)

PODIJELI