Humanitarni broj 1412 za pomoć u izgradnji Dnevnog centra na Kosmetu

0
236

U Republici Srpskoj je od danas do kraja mjeseca aktivan humanitarni broj 1412 za završetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice za više od 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov.

Arlov je naveo da je potrebno prikupiti još 70.000 evra.

– Do sada smo uradili mnogo zahvaljujući humanosti institucija, gradova, opština, javnih i privatnih preduzeća, učenika osnovnih i srednjih škola, porodica i humanih ljudi Republike Srpske. Vjerujemo da ćemo izgraditi i završiti do kraja godine ovaj centar, prvi na Kosovu i Metohiji koji će biti poklon humanosti Odbora i Republike Srpske ovoj djeci, mladima i njihovim porodicama na Kosmetu – rekao je Arlov.

On je pozvao sve građane Srpske da do 31. oktobra pozovu broj 1412 i jednom konvertibilnom markom pomognu ovaj veoma važan projekat.

Izgradnja dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”, čiju gradnju su podržali građani i institucije Republike Srpske, zvanično je počela 18. avgusta prošle godine.

Ukupna vrijednost projekta je 280.000 evra.

/Srna/

PODIJELI