Humanost i ove godine na djelu: AK” San” donirao sredstva Dnevnom centru ”Neven” (FOTO)

0
165

Atletski klub ’’San’’ Prnjavor i ove jeseni ispunio je svoju tradicionalnu humanu misiju. Oni su posjetili Dnevni centar ’’Neven’’ kojima su uručili sredstva u iznosu od 1.000 KM. Radi se o sredstvima prikupljenim na 6. Jesenjem humanitarnom krosu, koji su zajednički organizovali Dnevni centar “Neven” i AK “San”.

Na ovaj način jesenji period donijeće djeci i mladima sa smetnjama u razvoju koji redovno borave u Dnevnom centru ’’Neven’’ novu radost i raspoloženje a sve zahvaljujući humanom srcu atletskog kluba ’’San’’.

Predsjednik Atletskog kluba ”San” je zadovoljan što je i ove godine humana misija uspjela te navodi da su sredstva prikupljena od kotizacije za učešće i od donacije Gimnazije Prnjavor. Nada se da će naredna godina okupiti veći broj takmičara.

”Sredstva su skupljena od kotizacije za učešće koje su iznosile 5 KM po jednom takmičaru. Veliku zahvalnost dugujemo i Gimnaziji koja je skupila 450 KM i to smo sve donirali Udruženja ”Neven”. Još od kada je smo pokrenuli ovaj kros 2017.godine cilj nam je bio da na ovaj način olakšamo njihov rad. Nadam se da će humanost pobjeđivati i naredne godine i da će se u ovu akciju uključiti i drugi sportisti i privredni subjeti ”,rekao je Vrhovac.

Za one koji se brinu o tome da osobama sa smetnjama u razvoju učine život jednostavnijim pri čemu ulažu maksimalne napore i ljubav radeći na njima, svaka uručena pomoć dobro dođe. Asistent u Dnevnom centru ”Neven” Boško Bijelonić zahvalan je svima koji upute pomoć ovim osobama.

”Izuzetno se zahvaljujem Atletskom klubu ”San” i njihovom predsjedniku koji svake godine daju maksimalan napor da organizuju Jesenji kros. Zahvalni smo mnogo i Gimnaziji i svim drugima koji su izdvojili sredstva kako bi pomogli našim štićenicima. Ova sredstva će mnogo pomoći. Mi ćemo novac iskoristiti za opremanje naših vozila za predstojeće zimske uslove a sve kako bi mogli bezbjedno učestovovati u saobraćaju ”,rekao je Bijelonić.

Dnevni centar Neven broj 16 korisnika a na dnevnom nivou u centru boravi od 8 do 9 korisnika u vremenu od 7 do 15 časova. Kao jedni od realizatora jesenjeg krosa iz ’’Nevena’’ je poručeno kako se nadaju da će svaka naredna jesen donijeti još veći broj takmičara i još mnogo humanosti.

TV K3

PODIJELI